La llibreria Alguer7 porta ‘La venjança del bandoler’ de Martí Gironell a l’Ateneu celoní

Dijous, 4 de desembre, la llibreria de Sant Celoni Alguer7 ha organitzat la presentació de l’obra guanyadora del Premi Néstor Luján de novel·la històrica d’aquest any, ‘La venjança del bandoler’ (Columna), de Martí Gironell. L’acte se celebrarà a dos quarts de 8 del vespre a la sala petita de l’Ateneu i comptarà amb la participació de l’autor i de Maria Carme Roca, historiadora, escriptora i membre del jurat del Premi Néstor Luján.

 Amb ‘La venjança del bandoler’, el periodista de Besalú presenta una obra ambientada en la Guer-ra del Francès en la que recrea la vida del bandoler Josep Pujol i Barraca, de can Boquica, nascut a Besalú el 1778.  Segons Giro-nell, després de publicar ‘El pont dels jueus’, del que ha venut prop de 60.000 exemplars, el va inspirar a escriure aquesta nova no-vel·la el pregó del mossèn de Besalú en el que, repassant noms de famosos nascuts al municipi, va esmentar el Boquica i li va proporcionar la idea d’escriure’n la història.

[@more@]

 El llibre de Gironell conté entorn a un 70 per cent de realitat i un 30 per cent de ficció i comença quan un jove periodista, que s’anomena Jordi Pujol i Soley , es pregunta per una pintada contra l’alcalde on hi diu ‘Tremola Maholà, que en Boquica tornarà!’. A partir d’aquí s’endinsa en les peripècies d’aquest jove traginer de Besalú que es posa al capdavant d’una guerrilla contra la invasió napo-leònica, però al que la fam i la decepció el porten a convertir-se a ell i a les seves amistats en una banda de miquelets partidaris dels francesos.

 Gironell presenta, amb aquesta novel·la, una aventura trepidant que barreja amistat i traïció, ambició i passió entorn a la història del que s’ha considerat el bandit més honest de la Guerra del Francès.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: La llibreria Alguer7 porta ‘La venjança del bandoler’ de Martí Gironell a l’Ateneu celoní

Els comentaris estan tancats.