Un veí de Montseny troba 4 dels seus gats morts a causa d’un possible enverinament

El passat 25 i 26 de setembre Francisco Silva va trobar 4 dels seus 5 gats morts víctimes, se suposa, d'un enverinament. L'agonia i la rapidesa amb què van traspassar els gats que va poder observar durant els últims moments de vida el porten a pensar que la seva mort va ser premeditada i que no responia a cap malaltia dels animals. Els gats, que responien als noms de Totó, Didi, Paca i Luciano Pavarotti, podrien haver consumit el verí al pati de la casa de Silva, ja que aquest els va trobar a les proximitats del seu domicili. La Mati, una altra de les gates del veí de Montseny, va resultar la única supervivent.[@more@]

Silva va voler exposar la situació als veïns del municipi que, en alguns casos, li van assegurar que l'enverinament de gats era "una costum a Montseny" que ja s'havia produït en altres èpoques. En aquest sentit, el propietari considera greu que es produeixin enverinaments de gats en el context del Parc Natural del Montseny, on un altre animal es podria menjar els gats morts i començar una cadena perillosa per a algunes espècies i que topa frontalment amb la Llei de protecció dels animals aprovada el 2003.

 Aquest va ser un dels elements que el va portar a interposar una denúncia als Mossos d'Esquadra de Sant Celoni que han informat a aquest setmanari que s'està portant a terme una investigació per mirar de trobar la persona responsable dels enverinaments.

 Per donar a conèixer el cas i prevenir els veïns de Montseny, Silva va enganxar una fotocòpia de la denúncia al tauló d'anuncis de l'Ajuntament que va ser retirada tres vegades. Davant la impotència, el veí de Montseny va fer diverses pintades a la carretera i a la paret d'una casa enderrocada a l'entrada del poble amb el lema 'Qui mata els gats?'.

Denúncia de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Montseny va interposar una denúncia als Mossos contra Silva per malmetre el mobiliari públic en haver realitzat una de les pintades al mur d'una casa del municipi. Silva es va comprometre amb el propietari a pintar de nou la façana per tapar les pintades que havia fet en calent a causa de la defunció dels seus gats. La façana ha estat netejada per Silva que ha anat a informar al Consistori del restabliment d'aquesta façana al seu estat inicial, tot i que no té massa esperances que l'Ajuntament retiri la denúncia malgrat reparar els danys causats.

 De moment, aquesta setmana, ha aparegut un nou animal mort, un gat negre abandonat que responia al nom de Mandela.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.