Xavier Mate deixa l’Hospital de Sant Celoni després de cinc anys com a gerent del centre

El doctor Xavier Mate va anunciar oficialment, en la reunió del Patronat de l'Hospital de Sant Celoni celebrada dimarts, que deixa la gerència del centre. El motiu de la marxa és la important oferta que ha rebut per assumir la màxima responsabilitat de gestió al capdavant de l'Hospital General de Catalunya. Des de tots els àmbits s'ha reconegut la tasca que Mate ha portat a terme a l'Hospital de Sant Celoni per modernitzar-lo i convertir-lo en un equipament de refe-rència als municipis del Baix Montseny.[@more@]

Xavier Mate García, de 40 anys, va arribar a l'Hospital de Sant Celoni com a metge l'any 1996. Especialista en medicina de família, el febrer de l'any 2000 va ser nomenat Cap del Servei d'Urgències i l'any 2001 va passar a exercir la figura de Director Mèdic. Al setembre del 2002 va assumir la màxima respon-sabilitat del centre. Dimarts va anunciar oficialment la seva marxa després de rebre una oferta per assumir la gerència de l'Hospital General de Catalunya difícil de rebutjar des del punt de vista professional.

 Amb tot, Mate marxa amb els deures fets. El projecte assistencial està enllestit, ha estat el responsable en aquests cinc anys d'obrir un hospital de petites dimensions al territori i convertir-lo en un equipament de referència al Baix Mont-seny i ha tingut un paper clau en aconseguir el projecte del nou Hospital.

 Francesc Deulofeu, president del Patronat de l'Hospital de Sant Celoni, destaca tres grans eixos de la tasca que ha portat a terme en aquest període. En primer lloc, la capacitat d'obrir el centre enfora i establir relacions amb altres hospitals compartint professionals de determinades especialitats que, d'una altra manera, no hauria estat possible per a un equipament d'aquestes dimensions. Un fet que "ha estat força novedós en el sector". En segon lloc, la capacitat de relacionar-se amb el Servei Català de la Salut, responsable de concertar l'activitat, amb un equilibri entre el que demanava i el que podia oferir  que "ha permès gaudir d'algunes especialitats com l'oftalmologia". I en tercer lloc, afegeix Francesc Deulofeu, "el fet que a nivell tècnic ha portat molt bé tot els procés de la negociació del nou hospital".

 Mate assenyala que el procés que s'ha portat a terme en els darrers anys a l'Hospital "no hauria estat possible si no hagués trobat tot el recolzament del món". Segons explica, "si hi ha un escenari i es veu clar, i s'explica, et permet fer creure a la gent en el projecte i portar-lo endavant junts".

 Amb aquesta filosofia afronta el nou repte professional amb un centre de grans dimensions. A finals de novembre està previst que es faci efectiva la marxa de Mate que reconeix que "m'ho he passat molt bé" en aquesta etapa a Sant Celoni perquè "em vaig desfogar com a metge i hi he obtingut tota la formació de gestió". Per això, reconeix, "emocionalment aquests són dies molt durs".

Moment de canvis

La reunió del Patronat de l'Hospital de Sant Celoni celebrada dimarts va decidir fer una convocatòria oberta de cara a buscar un nou gerent per al centre. Segons Deulofeu, es considera millor disposar d'un ventall ampli d'ofertes per trobar el perfil més indicat en un moment que s'està enfilant el procés de construcció del nou hospital.

 En aquest sentit, es busca un perfil amb coneixements de gerència tot i que, si a més es tracta d'un metge, tant Deulofeu com Mate consideren a assenyalar que pot atendre millor determinats mecanismes d'un hospital de les característiques del de Sant Celoni.

 En un cas o en un altre, des del Patronat ja s'ha ofert a Mate mantenir un lligam d'assessorament per al procés que s'ha d'obrir. "Sempre estaré vinculat a aquesta casa", remarca.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.