El celoní David Jiménez guanya el Premi Ciutat de Sant Andreu de la Barca de relats

David Jiménez va rebre, el passat 5 de juliol el Premi Ciutat de Sant Andreu de la Barca, en la modalitat de relat curt, per la seva narració "Jo sé una història sobre el Sol i la Lluna", un conte que parteix de la innocència per oferir, segons l’autor de Sant Celoni, una doble trama segons l’edat del lector. "Una mateixa persona la pot interpretar de maneres diferents segons l’edat en què la llegeix", assegura, "té un doble registre, un de més infantil i l’altre més adult". Amb l’amor com a eix sobre el que es desenvolupa la història, Jiménez, de 21 anys, ha bastit la seva primera narració curta després d’explorar l’assaig i la poesia.

 Als 18 anys va publicar el seu primer llibre, "Com escriure poesia. Els mecanismes de la poètica i la seva comprensió figurativa", i va ser el 2007 que amb "Rellotge de sorra" va obtenir el primer guardó en poesia, guanyant el Premi Mutualitat Nostra Senyora del Carme convocat per Òmnium Cultural de Granollers. Actualment treballa en una novel·la infantil, "El país d’orella endins", en el projecte de ‘curador’ per a la publicació de les obres completes del poeta Carles Duarte que s’editarà sota el títol "S’acosta el mar" i en un nou llibre de poesia que ja ha enviat a diversos premis literaris.

[@more@]

 La poesia és, de fet, el gènere amb el que se sent més còmode Jiménez. "Dels tres gèneres literaris és el més profund", assegura, "la narrativa és més descriptiva, detallista i, en canvi, la poesia obre un context en què a través d’una sèrie de pistes que vas donant fas volar més la imaginació del lector".

 El jove assenyala que la temàtica de la seva poesia també ha evolucionat des del seu primer llibre. Si a "Rellotge de sorra" es basa "en reflexions sobre el temps i la condició de l’home a l’univers", explica el celoní, "el darrer llibre és més poesia de l’experiència a partir de vivències pròpies o de persones properes". També assegura que actualment es pren l’escriptura de manera més relaxada, destinant-hi el temps necessari. "Al principi tenia més pressa per acabar", indica, "però ara, si m’he de passar dos anys per escriure un llibre, tardo dos anys, no passa res".

 El relat curt amb el que va obtenir el Ciutat de Sant Andreu, amb un jurat integrat per noms destacats com el de José Corredor Matheos, s’editarà l’any vinent, en un llibre que recollirà tots els textos premiats durant els 10 primers anys d’aquest certamen literari.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.