Els clowns de Trup de Nassos marxen a Oujda, al Marroc, per un projecte de 10 dies de durada

Avui, divendres, 15 d’agost, Trup de Nassos parteix a Oujda, al Marroc, per desenvolupar-hi el seu projecte de 10 dies corresponent a les activitats previstes aquest 2008 per l’entitat. Dues pallasses i dos pallassos emprenen un viatge "carregats de somriures i il·lusió", asseguren, "per arribar a les poblacions d’aquesta ciutat". Oujda es troba a la província fronterera amb Algèria, la més pobra del Marroc, i compta amb un elevat índex de trànsit migratori, tant com a zona de pas d’altres països,  com de la població autòctona.

 Aquest serà el 29è projecte de la companyia que, amb Jaume Carulla, Glòria Ibern, Joan Fugrolas i Olga Puignou, pretén portar un espectacle de pallassos pensat per ajudar a sensibilitzar als espectadors sobre temes de gènere, solidaritat, cooperació i pau. Durant els 10 dies que el grup estarà a Oujda Trup de Nassos farà arribar l’espectacle al màxim de poblacions i indrets que els sigui possible adaptant-los a les realitats socials de cada espai. Al marge d’aquesta expedició, a la tardor la companyia té prevista una segona expedició que portarà de nou Trup de Nassos a terres africanes.

[@more@]

 Trup de Nassos és una entitat sense ànim de lucre vinculada a Pallassos Sense Fronteres, i dedicada a l’animació popular. El seu principal objectiu és, explica la companyia, "el de facilitar el gaudi d’activitats lúdico-culturals a les persones de diversos indrets del món que, per motius de conflicte bèl·lic, pobresa o catàstrofe natural, es veuen privats d’aquestes formes d’expressió i d’oci". El grup, integrat per una quinzena de persones vinculades al món cultural i associatiu de Sant Celoni, va ser  constituït l’any 1994 després de participar, juntament amb els geganters de Sant Celoni, de l’experiència de fer cercaviles a la ciutat Mostar (Bòsnia i Herzegovina) durant el conflicte bèl-lic. La iniciativa pretenia "apropar a infants i a adults aquestes activitats que la guerra havia suprimit", asseguren els seus integrants que, afegeixen, "la intensitat de l’experiència va motivar la creació d’un grup d’animació, amb la intenció de continuar aquesta tasca en diversos indrets del món".

 Catorze anys després de la seva creació, Trup de Nassos continua amb els mateixos objectius i ha resseguit nombroses poblacions en situació de conflicte o pobresa.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.