Hostalric tanca avui, divendres, el Seminari d’Estudis Medievals amb dues ponències

Hostalric clou avui, divendres, el I Seminari d’Estudis Medievals que organitza l’Àrea de Patrimoni de l’Ajuntament d’Hostalric. Les jornades van començar ahir al matí, sota el lema ‘Les senyories a la Catalunya baixmedieval (ss. XIII-XV) amb la intervenció de diversos experts en aquest període històric i amb la presentació de treballs de recerca vinculats a la matèria.

Avui la sessió comença a les 10 del matí, amb la intervenció de Pere Ortí, de la Universitat de Girona, que presenta la ponència ‘Les senyories urbanes baixmedievals’. Després de la conferència es donarà pas a les comunicacions lliures i al col·loqui entre els assistents i, a un quart de 2 del migdia, els participants al seminari podran gaudir d’una visita guiada al castell i la vila d’Hostalric. Les intervencions dels experts finalitzaran a la tarda, amb la ponència d’Elvis Mallorquí, del Centre d’Estudis Selvatans, entorn a ‘El delme en les economies senyorials de la Baixa Edat Mitjana. El cas del Bisbat de Girona’. Després de la conferència es tornaran a presentar comunicacions lliures i se celebrarà un col·loqui. A les 8 del vespre es farà la cloenda oficial de les jornades i es lliuraran els certificats als assistents.

[@more@]

 L’organització d’aquest seminari, segons el Consistori, sorgeix de l’interès per donar una projecció científica a la vila d’Hostalric, aprofitant el seu paper en la història en qualitat de capital administrativa del vescomtat de Cabrera. L’Ajuntament ha presentat les jornades com el primer pas per consolidar un seminari d’estudis medievals a Hostalric de caràcter biennal que permeti anar repetint jornades històriques d’aquestes característiques periò-dicament al municipi.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.