El celoní Cuminal s’acomiada de la direcció de la JNC i Costa passa a presidir el Consell Nacional

Les Joventuts Nacionalistes de Convergència (JNC) van tancar el passat cap de setmana el seu XVè Congrés nacional amb un relleu generacional a la presidència de la branca juvenil de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), ja que el fins ara president de la formació, Jordi Cuminal, va anunciar la seva retirada al càrrec en haver acomplert els 31 anys d’edat. El Congrés, que tenia com a lema ‘La joventut decisiva’, va escollir Gerard Figueras per substituir el celoní. D’altra banda, la formació va nomenar pels propers 2 anys la regidora celonina, Laura Costa, de 29 anys, presidenta del Consell Nacional, el màxim òrgan de decisió de la JNC que representa les joventuts entre congressos.

 Cuminal va remarcar que abandona l’organització en haver arribat a l’edat màxima de militància però que, per contra, la JNC comença la nova etapa amb un creixement positiu de militància, "cosa que demostra que el projecte engresca i que es fa bé la feina". El regidor ha volgut destacar tres aspectes principals del Congrés de la JNC. D’una banda, la bona gestió mantinguda en els últims 10 anys, des del mandat d’Albert Batalla fins al tancament de la seva presidència, una gestió que el Congrés va aprovar per unanimitat. En segon lloc, a nivell sentimental, assegura que va ser un Congrés "intens i molt emocionant després d’haver estat 10 anys militant activament" i més quan en total van ser 250 persones les que van deixar, per edat, de militar-hi. Finalment, Cuminal ha volgut destacar "la força i l’empenta" dels joves que prenen el relleu a la direcció i que seran, explica, qui marcarà la política de joventut.

[@more@]

 Jordi Cuminal és membre de la direcció de CDC, primer Tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Ciutadania i Joventut a l’Ajun-tament de Sant Celoni, i diputat al Parlament. Laura Costa és regidora de Comunitat i Comuni-cació a l’Ajuntament i el nomenament com a presidenta del Consell Nacional de les JNC la situa, també, com a representant de la formació a la direcció de CDC.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.