Colomer (Alcaldessa de Vilalba): ‘El projecte és fer escola, llar d’infants i consultori a la zona de la discoteca’

M. Teresa Colomer, d'AIVS-PM, ha renovat al capdavant de l'Ajuntament de Vilalba amb majoria absoluta. Durant el proper mandat els principals reptes per al municipi considera que els configuren la construcció de la nova escola, la llar d'infants i un consultori mèdic, així com buscar solucions per a la zona industrial de Vilalba. Colomer considera que caldrà buscar algun sistema per establir vigilància al municipi amb un conveni amb Sant Celoni, i portar la tecnologia Wifi per a l'ús generalitzat d'internet.[@more@]

A les últimes eleccions va obtenir majoria absoluta, amb només un regidor a l'oposició. Com ho valora?

 Ha estat una gran satisfacció veure que es té tant de suport de la gent del poble. La política serà més o menys de continuïtat. Tenim moltes coses que s'havien d'haver fet la passada legislatura, com per exemple la connexió de carrer Barcelona, que estàvem pendents del Ministeri de Foment i ara ja tenim el permís. Però, ara al mes d'agost està tot parat. A veure si el mes de setembre ho tirem endavant i abans de final d'any aquest carrer ja està començat.

 Durant el passat mandat es va començar a projectar ac-tuacions com la nova escola. En quin estat es troba?

 Vam anar al Departament d'Educació i ja tenim el projecte d'escola. Ara hi estan fent alguns retocs i espero que ja surti aviat la licitació de l'obra, aquest any, i que es puguin començar les obres com a molt a febrer-març de l'any que ve, perquè aviat a l'escola no hi cabran. Per aquest curs estaran estrets, però pel proper curs necessitarem un altre mòdul. Ja ens van demanar el terreny i ara estem buscant on el podem posar perquè l'únic que tenim disponible nostre és el camp de futbol. Un cop hi hagi l'escola feta, que és de 7 aules, ja hi haurà el camp d'esports disponible. 

Estarà resolt el tema d'espai amb la nova escola?

 Parlant amb el Departament ja els vam dir que quan estigui feta serà insuficient. Sobre la marxa hi anem fent les modificacions que calgui perquè quan estigui feta sigui de 9 aules. Amb ells dèiem que per no posar tants mòduls i fer més ràpid el trasllat primer farien l'àrea d'infantil, de 3 a 5 anys, que quedaria diferenciada de la part dels grans perquè l'estructura de l'escola fa com una L. La part infantil queda-ria separada, continuarien les obres dels grans, però els petits ja podrien estar a les aules noves. S'ocuparia en dues fases.

Les obres de l'escola comporten l'alliberament d'espais d'on es troba actualment. A què es destinaran?

 Tenim quatre projectes dels que hem d'estudiar el que ens vagi més bé per fer el nou Ajuntament. El personal ha de compartir despatxos, perquè no hi ha més espai. Un cop estigui l'escola nova feta habilitaríem l'edifici de l'escola vella com a nou Ajunta-ment. Dels quatre projectes que ens va presentar la Di-putació hi ha pujar un pis aquí on està ara, engrandir-lo per darrera, tirar-lo tot a terra i construir-lo de nou o passar a l'edifici de l'escola. I ara estem valorant què decidim, perquè depèn del ràpid que vagin a construir l'escola.

Una altre dels temes que estàveu estudiant era si destinar un espai propi a la llar d'infants…

 S'ha de fer llar d'infants, perquè el que tenim ara no és ben bé una llar d'infants, seria més bé una ludoteca, guarderia… Li diem espai 0-3 perquè és a l'edat que hi van. La nova es faria al costat de l'escola. Estem esperant més cessions de terreny allà per part de les obres d'on han d'anar les cases de la discoteca. Ens aniria bé perquè ja està qualificat com a equipament.

Què es contempla fer a la zona de l'antiga discoteca?

 En aquell espai el projecte és que hi hagi l'escola, la llar d'infants i el centre mèdic. Pel què fa al centre mèdic, des del Departament de Salut ens havien dit que quan disposéssim de terreny ens farien un consultori. Però l'última vegada que vaig parlar amb ells em van dir que una construcció de soca arrel seria més car, que si disposéssim d'un espai per habilitar… no sé què farem. Ens han convocat a una reunió el 27 de setembre. He de parlar amb la directora de l'àrea de Salut del Vallès per saber què podem fer. Seria un Consultori, no un CAP, i es complementaria amb el de Llinars.

A nivell comercial, l'Ajuntament es planteja dinamitzar la zona del centre per a potenciar els comerços?

 Aquí l'errada és que s'han fet habitatges i no s'han fet locals comercials. Considero que al-menys a un o dos dels edificis s'hauria d'haver deixat per un parell de comerços. A la zona de la discoteca s'havia parlat de deixar algun baix per locals comercials, ens havíem posat en contacte també amb algun banc, hem de veure com ha acabat de quedar el projecte. 

Considera que la població de Vilalba és molt mòbil?

 Hi ha molt de jovent al carrer Barcelona, però la població de Vilalba és molt flotant. Avui es compren el pis i al cap d'un any i mig ja se'l venen i en vénen uns altres… Hi ha molt de moviment. Suposo que és perquè aquí l'habitatge està una mica més bé de preu que a l'entorn. Es compren un pri-mer pis, després aquest primer pis puja de valor i els permet comprar alguna altra cosa a una altra banda… 

Vilalba no disposa de servei de vigilància municipal. S'està treballant en aquest àmbit?

 No tenim res. Tenim la idea que un dia o altre un vigilant l'hem de tenir. El poble va creixent i, sobretot, per aparcaments és un desastre. La gent es queixa perquè no hi ha guals i s'aparquen els cotxes quan van al centre del poble davant dels garatges. Havia parlat amb l'antic regidor de governació de Sant Celoni, en Manel Bueno, de fer un conveni perquè tenen la grua en concessió a Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera.

En noves tecnologies s'ha fet alguna aposta, des del Consistori?

 L'enginyer s'havia posat en contacte amb diverses companyies telefòniques per veure si ens podien posar el Wifi. He vist que en d'altres pobles ho han fet i seria qüestió de posar-nos en contacte amb ells perquè ens donessin algunes idees. Aquí la línia telefònica ens ve de Llinars, que està a 6 quilòmetres. La qualitat de la recepció no és bona i hi ha algunes cases i masies que no els arriba, no poden posar l'Adsl perquè els haurien de canviar tota la instal·lació.

Quina previsió es té de creixement del municipi en els propers anys?

El doble, perquè actualment en construcció hi ha 54 vivendes. A la zona de la discoteca el projecte inicial era de 42, que ho hem modificat una mica. Can Saurí i l'antiga perruqueria van a terra i hi haurà més pisos. Ens n'anirem cap a unes 120 cases noves més o menys. Doblarem de sobres. El que procurarem és que el creixement vagi d'acord amb els serveis.

 S'ha de desenvolupar algun altre sector al municipi?

 El que també és una cosa urgent és la zona industrial. Hi ha moltes empreses que estan tancant, com per exemple PANISER que ja fa temps que no funciona, CODIBA es trasllada perquè té algunes naus una mica precàries… O sigui que tota aquella zona s'ha de tirar a terra i fer de nou. El que volíem nosaltres era no fer grans naus, sinó naus petites per posar petits tallers per evitar que una sola empresa s'emporti tota la zona, perquè és molt petita. Parles amb els promotors i et diuen que no val la pena fer res, perquè és tan petit… I ara es fan aquestes zones industrials que són enormes, com les de Palau. Si poguéssim desenvolupar-ho i fer naus a mida del que poguessin necessitar els que treballen aquí i fer petits tallers seria ideal per a nosaltres.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.