Unes 30 empreses de la comarca superen el milió d’euros anuals en exportacions

Un total de 28 empreses del Baix Montseny exporten fora de l'Estat per valor de més d'1 milió d'euros anuals, segons les dades de l'Anuari Acicsa. D'aquestes, gairebé la meitat sumen una facturació total per sobre del 25 milions d'euros anuals. La meitat de les principals empreses exportadores de la comarca estan situades entre els municipis d'Arbúcies, Sant Celoni (5) i Llinars (4). La resta es localitzen a Breda, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera i Vallgorguina (2), i Fogars de la Selva, Hostalric, Massanes, Riells i Viabrea i Sant Feliu de Buixalleu (1).

[@more@]

 En les empreses més exportadores d'Arbúcies hi ha un pes molt important del sector carrosser amb Nogué SL, que exporta per sobre dels 15 milions d'euros sobre una facturació total que supera els 60 milions. Les firmes Industrial Carrocera Arbuciense SA, que exporta per valor d'entre 10 i els 15 milions d'euros anuals, i Beulas SA i Carocerias Ayats que se situen entre els 5 i els 10 milions d'euros en vendes fora de l'Estat, completen el lideratge exportador del sector. Al grup s'hi suma una firma del sector tèxtil, Jocavi SA, amb unes exportacions també d'entre els 5 i els 10 milions d'euros.

 En el cas de Sant Celoni, el pes de les firmes més exportadores recau en el sector químic. Així, Cray Valley Ibérica SA, Givaudan Ibérica SA i Renolit Ibérica SA superen els 15 milions d'euros de facturació en exportacions. En tots tres casos, a més, la facturació global de l'empresa és superior als 60 milions d'euros. Inspec Spain SA (Degussa) se situa en el marge d'exportacions d'entre els 10 i 15 milions d'euros anuals mentre que Aunde SA està situada ala franja d'entre els 5 i els 10 milions.

 A Llinars, Automotive Lighting Rear Lamps España SA, dedicada a la fabricació de fars per a vehicles, Intermas Nets SA i Envases del Vallès Coex SL lideren les empreses més exportadores del municipi amb una facturació superior als 15 milions d'euros. Les dues primeres, així mateix, tenen en els seu compta una facturació anual situada entre els 40 i els 60 milions d'euros, segons les dades de l'Anuari Acicsa. Hidracolor SA també exporta per sobre del milió d'euros anuals.

 Entre les empreses del Baix Montseny que presenten una facturació anual en les exportacions per sobre dels 15 milions d'euros cal afegit Sun Roller SA, de Fogars de la Selva, dedicada al disseny i fabricació de caravanes i autocaravanes. L'empresa té una facturació anual global que supera els 60 milions d'euros.

Entre 10 i 15 milions

Masa Decor SA, de Sant Pere de Vilamajor, és una de les tres empreses del Baix Montseny que presenta unes exportacions situades entre els 10 i els 15 milions d'euros anuals. La facturació global de l'empresa anual se situa entre els 40 i els 60 milions d'euros.

 Dues empreses completen també el grup de les sis que sumen unes exportacions entre els 5 i els 10 milions d'euros. D'una banda, l'empresa de Santa Maria de Palautordera dedicada a la fabricació d'equips d'estabi-lització del subministrament elèctric, Salicru SA, amb una facturació total anual d'entre els 25 i els 40 milions d'euros. Unes xifres similars a les que presentava SA Sanpere, d'Hostalric, immersa actualment en un procés de regulació.

Entre 1 i 5 milions

Entre la resta de les empreses del Baix Montseny que presenten una facturació en exportacions situada entre 1 i 5 milions d'euros se situen Arcillas de Breda SA i meca-nización del Transporte y Al-macenaje SA de Breda, Maer SA de Massanes, el fabricant de manòmetres i instruments de pressió i temperatura Nuova Firma SA, de Riells i Viabrea, el fabricant de tancaments José Comabalia SA de Sant Feliu de Buixalleu, o la tèxtil Puntiblond de Sant Pere de Vilamajor.
 Completen el grup Piasa, de Santa Maria de Palautordera, i les empreses de Vallgorguina Cooking Systems SL i Coperfil Group SA. Aquesta darrera, però, una de les líders en facturació global pel que fa a les empreses del conjunt de la comarca.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Unes 30 empreses de la comarca superen el milió d’euros anuals en exportacions

  1. Esther diu:

    envio documentación

Els comentaris estan tancats.