Martí Boada coordina un curs sobre canvi climàtic a la Universitat d’Estiu de Prada

El naturalista celoní Martí Boada és el coordinador del curs sobre "Energia i Canvi Climàtic als Països Catalans" que entre els dies 21 i 24 d’agost es farà a la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada (Conflent). El curs compta amb professors universitaris especialistes en diferents àmbits que incideixen en el medi, des de la meteorología, la geografia i la sociologia als recursos energètics. Boada, a més, destaca que ha "aconseguit que una hora del curs sigui impartida pel propi conseller de Medi Ambient" de la Generalitat, Francesc Baltasar. En aquesta intervenció, el conseller explicarà les línies mestres del programa energètic del govern de la Generalitat i els projectes del seu Departament davant el fenomen del canvi climàtic.

Boada serà a Prada el dia 21 d’agost, quan es farà la presentació del curs entre les 9 i les 12 del migdia. El mateix dia 21, però a les 9 del vespre, el naturalista celoní serà l’encarregat de presentar el documental d’Antoni Martí Gich "Les filles del vent". El treball analitza l’ocupació de les dunes de la platja de Pals per part de Radio Liberty i les possibilitats de regeneració de la zona després de l’enderroc d’aquestes instal·lacions.

[@more@]

 Martí Boada fa molts anys que coordina i participa en cursos de la Universitat Catalana d’Estiu i forma part de l’equip rector des de l’entrada a la presidència de Joandomènec Ros.

Treball sobre els boscos

El naturalista de Sant Celoni fa poques setmanes que ha arribat després de quatre mesos treballant a la Universitat de Califòrnia  i després d’haver fet una estada de treball també a Mèxic. Tot i aquesta activitat, està recorrent nombrosos espais naturals de la península i preparant un treball sobre els boscos ibèrics que es convertirà en una exposició que li ha encarregat Cosmocaixa i que durant quatre anys recorrerà tot l’Estat, segons va explicar ahir, dijous, Boada, des del Parc Natural de la Sierra de las Nieves, a Andalusia.
 Un cop enllestit aquest projecte, en l’agenda de Martí Boada hi ha previst, per a finals d’any, la participació en una expedició científica a l’Antàrtida.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.