Riells comença un estudi de la població per programar actuacions pel seu futur

L'Ajuntament de Riells i Viabrea ha iniciat un estudi de la població del municipi per poder preveure la seva evolució en el futur i determinar les polítiques prioritàries que ha de primar el Consistori en funció de la seva composició. Segons el regidor Manel Ortí la piràmide d'edat de Riells determina que el municipi disposa d'una població força jove, el 29 per cent de la qual està per sota dels 20 anys i gairebé un 60 per cent del municipi no arriba als 50 anys.[@more@]

Un dels elements significatius detectats pel Consistori és el gran creixement infantil. Riells compta amb 263 habitants de 0 a 4 anys sobre els 3.643 totals del municipi i uns 800 entre 5 i 19 anys, unes xifres que marquen la pauta d'una tendència a mantenir un rejoveniment substancial de la població.

 En aquest sentit, el Consistori haurà de programar actuacions encaminades a resoldre les necessitats d'aquest grup d'edats, des de la previsió de places en llars d'infant i en educació primària fins a polítiques de joventut i de programació d'activitats per aquesta franja d'edat.

 Un altre dels elements destacats, segons Ortí, és el fet que  la població creix gairebé proporcionalment entre homes i dones. Si per a les franges d'edat més elevades les dones representen un percentatge superior al de població masculina, entre els naixements i les edats més joves aquest percentatge s'equipara amb gairebé el 50 per cent de nens i nenes, despuntant una mica la proporció de població masculina.

Poca població envellida

 Les pautes de creixement de Riells i Viabrea, amb molta població de mitjana edat establerta recentment al municipi, fa que, al mateix temps que incrementen els naixements i la presència de població infantil al municipi, aquesta no es vegi compensada per una població envellida, a diferència d'altres municipis de l'entorn que experimenten un procés contrari. 

 En aquest sentit, la població en edat de percebre la jubilació no arriba, a Riells, al 9 per cent del total, amb només 326 persones en aquesta situació. Tot i amb això, no es pot deixar de banda el fet que una tercera part de la població de Riells es troba situada en la franja d'edat de 50 a 64 anys, un total de 1.218 persones. Aquest element fa especular que a mig termini Riells i Viabrea comptarà amb una xifra superior de persones situades en edat de jubilació, un element a tenir en compte per desenvolupar un major nombre de polítiques socials adreçades a aquest sector d'edat i per preveure futures necessitats en matèries com la disponibilitat d'un espai per aquest col·lectiu, el reforçament de les polítiques sanitàries o el possible increment de necessitats en l'àmbit assistencial.

 En qualsevol cas, l'estructura de població de Riells i Viabrea marca una forta tendència cap al creixement, sobretot, de la població jove i dels ciutadans en edat laboral.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.