L’Entesa d’Arbúcies creu que la resclosa del Molí de les Pipes no resol el futur de l’aigua

L'Entesa de Progrés per Arbúcies ha manifestat el seu desacord en la construcció de la resclosa del Molí de les Pipes que preveu fer el govern municipal. La formació considera que aquesta decisió no resol el futur de l'abastament d'aigua a Arbúcies i proposa que "els 94.000 euros que costarà" vagin destinats "a fer nous pous i ampliar la capacitat del dipòsit de l'aigua per al consum de la població". Segons l'Entesa, l'obra que es proposa a la riera d'Arbúcies "és una solució a curt termini" que "no arregla res en un any de sequera donat que si la riera baixa buida la resclosa no tindrà aigua". Des de la formació liderada per Pere Garriga es considera que no s'és realista amb el nombre d'habitants que pot arribar a tenir Arbúcies si s'ocupen tots els habitatges construïts aquests darrers anys i els programats per al futur.[@more@]La formació ha posat l'accent en el fet que actualment ja hi ha un pou fet i que "s'ha d'aprofitar la inversió realitzada ara fa més de quatre anys". Tot i que aquell pou va ser construït en terrenys privats per un error de l'Agència Catalana de l'Aigua, segons l'Entesa, el partit no entén per quin motiu l'Ajuntamen encara no ha aconseguit arribar a un acord amb el propietari del pou perquè passi a ti-tularitat pública.

 Per contra, l'Entesa proposa la construcció de dos pous addicionals a la zona dels abeuradors "que garantiran que la gent d'Arbúcies tinguem aigua independentment de si plou o no" i no estan supeditats a l'aigua que baixa per la riera, amb gran quantitat de sorra quan plou.

Pont romànic

La formació també troba l'inconvenient, per a la resclosa del Molí de les Pipes, del fet que l'obra es vol fer al costat del Pont Romànic. El partit de Pere Garriga considera que "la riera en sí mateixa té un encant que hem de preservar i potenciar i quan hi ha a més elements turístics com aquests encara la fan més atractiva"

 Pel què fa a les obres de millora dels dipòsits municipals dels abeuradors i a l'ampliació de la xarxa de sanejament i d'aigües pluvials al carrer Doctor Geli i a la Plaça Doctor Turon, l'Entesa s'ha mostrat favorable a la proposta del govern. "Les coses que considerem ben fetes i són bones per Arbúcies les hem de recolzar i aquelles que considerem millorables hem de fer propostes en positiu", ha afirmat Pere Garriga.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.