El Pont Romà busca amb l’Ajuntament de Palau i Carreteres solucions als accessos

La construcció del nou pont i la rotonda d'accés a l'autopista ha variat sensiblement els accessos de què disposaven els veïns del Pont Romà per accedir als seus habitatges. Per aquest motiu, el president de l'Associació de Veïns, José Gómez, ha mantingut un contacte constant amb l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera per traslladar les necessitats dels veïns i buscar alternatives per evitar l'aïllament del barri.[@more@]

Una de les primeres alarmes va saltar quan, en col·locar les tanques de protecció de la carretera, els operaris van eliminar la parada d'autobús que hi havia situada en aquell punt i van col·locar les barreres arran de la carretera, sense espai perquè el vehicle pugués fer l'aturada per deixar els passatgers sense risc en aquell punt. Gómez assenyala que es van posar en contacte amb el Consistori i aquest va respondre amb celeritat a la situació. Segons Gómez, el primer tinent d'alcalde, Paco Camacho, es va desplaçar a les obres i va demanar que es restablís la parada d'autobús. La mateixa tarda, explica el president de l'Associació de Veïns, es va resoldre la situació. En aquest punt resta, només, assenyala Gómez, que enretirin un tros de la tanca per procurar un millor pas a peu per als veïns.

 Malgrat que el 2002 l'entitat va presentar al·legacions al projecte de construcció per disposar d'un accés i una sortida ràpida del barri, aquestes van ser desestimades per Carreteres i es van haver de resignar a tenir l'accés per la rampa de connexió entre la rotonda i la part superior de la C-35 i la sortida per davant de la Sila. Segons Gómez, però, no han renunciat a disposar d'una segona sortida per a casos d'emergència, tot i que Carreteres no veu clara la proposta per la situació del carril d'acceleració.

 Més possibilitats tenen les negociacions actuals amb el Consistori de Palau i Carreteres, que, segons Gómez, haurien de permetre la construcció d'un pas elevat per a vianants per sobre de la C-35 que unís el mirador del barri del Pont Trencat amb el punt de la parada d'autobús del Pont Romà. El president de l'Associació recorda que ja fa més de 30 anys que es demana aquest pas, tot i que assegura que, en aquests moments, sembla haver-hi bona disposició per poder-lo construir en un període breu de temps.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.