Sant Pere de Vilamajor proposa ampliar la circumscripció a 3 seccions electorals

L'increment de la població de Sant Pere de Vilamajor, que actualment es troba al voltant dels 4.000 habitants, ha portat al Consistori a plantejar-se l'increment de seccions electorals al municipi. L'àrea de Participació Ciutadana va incloure la proposta entre els punts de l'ordre del dia del Ple que es va celebrar ahir, dijous, amb aquesta edició ja tancada.

 El govern planteja demanar al Instituto Nacional de Estadística la divisió en tres seccions de la circumscripció de Sant Pere de Vilamajor ja que el municipi compta, actualment, amb una única secció,  amb seu al local municipal La Fàbrica, a la que han d'acudir 2.814 electors.

[@more@]

El Consistori, per contra, és partidari de distribuir els electors entre la zona oest, amb seu al local social de Les Faldes, zona centre, amb seu al local municipal La Fàbrica, i zona est, amb el local social de Can Vila com a referència. La primera comprendria els veïnats de Brugueres i del Brugué, incloent-hi Les Faldes del Montseny, Les Pungoles, Can Miret i els seus disseminats, amb aproximadament 1.250 habitants; la segona, els veïnats del Pla, del Sot de l'Om, de Canyes i de Santa Susanna, incorporant La Força, l'Eixample, Can Derrocada, Can Llobera, els Refugis del Montseny  i els seus disseminats, amb unes 950 persones residents; finalment, la tercera de les zones abastaria el veïnat dels Boscassos amb Can Vila, Can Ram i Vallserena i els seus disseminats i uns 1.750 habitants.

Terreny per al CAP

D'altra banda, també es va portar a aprovació del Ple la cessió d'un solar al Departament de Salut per la construcció d'un Centre d'Atenció Primària. El solar proposat, situat davant de l'Ajuntament, vora l'edifici que acull el Jutjat de Pau i altres serveis municipals, sobrepassa els 450 metres quadrats. La construcció del nou CAP ocuparà un total d'uns 300 metres quadrats de superfície i el seu accés se situarà a la plaça de l'Ajuntament, garantint l'accés dels vehicles a l'equipament per l'avinguda de Sant Elies i el carrer Nou. Tècnics de la Generalitat ja han visitat els terrenys proposats acompanyats per la regidora de Sanitat Navidad Nevado.

 El trasllat de l'actual consultori mèdic, situat a l'edifici de l'Ajuntament, suposarà la recuperació d'aquest espai que, probablement, es destinarà als serveis tècnics municipals i l'arxiu històric, administratiu, d'obres i d'activitats.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.