L’Entesa d’Arbúcies demana reduccions fiscals per a les famílies monoparentals

L'Entesa pel Progrés d'Arbúcies, recollint el testimoni de l'esmena plantejada per ICV als pressupostos generals de l'Estat, ha presentat una moció a l'Ajuntament per sol·licitar que es contemplin les exempcions fiscals, els descomptes en les taxes, impostos i preus públics per a les famílies monoparentals amb dos fills a càrrec que actualment s'apliquen a famílies nombroses, pensionistes i altres col·lectius.

 La formació que encapçala Pere Garriga demana incorporar la proposta entre els punts a debatre en el proper Ple municipal per tal que les ordenances fiscals de l'Ajuntament d'Arbúcies, aprovades el passat 4 d'octubre, incloguin per al 2008 aquestes ajudes per a les famílies monoparentals.

[@more@]

Segons l'Entesa, "malgrat que les ordenances ja estan aprovades, pensem que val la pena tornar a obrir el debat" de manera que el Ple municipal "aprovi una modi-ficació que beneficia a un ampli col·lectiu de veïns i veïnes d'Arbúcies".

 Des de l'Entesa es té el convenciment que la proposta serà acceptada i aprovada per unanimitat pels grups municipals d'Arbúcies, com remarca que ja va succeir a l'últim Ple municipal amb les propostes relatives a aconseguir el trasllat de les antenes de telefonia mòbil fora del terme municipal. En aquest cas, l'Entesa va aconseguir sumar la totalitat de suports dels partits representats al Consistori, permetent que la moció presentada pel partit prosperés en la línia plantejada de retirar les antenes de telefonia mòbil del centre d'Arbúcies.
 La iniciativa de la formació de fer extensives les bonificacions i les ajudes a les famílies monoparentals amb almenys dos fills a càrrec se suma a la ja presentada al registre sobre establir una línia d'ajudes a les famílies per a l'adquisició dels llibres de text d'ús escolar.

 La formació de Pere Garriga considera que amb aquestes iniciatives l'Entesa està intentant "aplicar el màxim possible" les propostes que va incloure en el seu programa electoral durant la campanya. En aquest sentit, el partit "està presentant diverses propostes del seu programa electoral per tal que es vagin aprovant a l'Ajuntament", ja que, assenyala, malgrat que actualment la formació ocupa un lloc a l'oposició municipal "el seu programa va ser l'escollit per la població", aconseguint ser la força que va sumar més vots.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.