Palau i Sant Esteve busquen finançament per portar aigua de la dessaladora de Blanes

Els Ajuntaments de Palautordera i Sant Esteve han arribat a un acord amb l'Agència Catalana de l'Aigua per obtenir aigua procedent de la des-saladora de Blanes, un projecte que suposa una inversió de 2,5 milions d'euros per a la construcció dels conductes des de Cardedeu fins als dos municipis i per l'establiment de tres dipòsits que abasteixin les poblacions. Aquestes, han demanat al Consell Comarcal que incorpori el projecte entre els subvencionables pel PUOSC.

Els ajuntaments de Santa Ma-ia de Palautordera i de Sant Esteve han donat el seu vist-i-plau a la connexió amb la dessaladora de Blanes per resoldre els problemes de subministrament d'ambdós municipis, tal i com proposava l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). El projecte, que suposa la construcció d'una conducció que porti l'aigua des de Cardedeu fins als municipis i de tres dipòsits, dos a la zona dels Bruguers de Palau i un altre al terme de Sant Esteve, comporta una inversió global de 2.553.740 euros, dels quals l'ACA n'assumeix tan sols la meitat del cost.

[@more@]

Per aquest motiu, els municipis han reclamat al Consell Comarcal que presenti el pro-jecte com a actuació supramunicipal a la convocatòria del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) 2008-2012 amb la finalitat que se subvencionin 1.149.000  euros addicionals. L'acceptació d'aquesta subvenció permetria que la Generalitat es fes càrrec d'un 45 per cent de la despesa per a les obres, de manera que els Ajuntaments, que actualment s'han de fer càrrec d'una despesa de 1.276.870 d'euros, n'hagin d'assumir, conjuntament, només 127.870. Segons el regidor de Medi Ambient de Santa Maria de Palautordera, Ferran Claudín, els Ajuntaments acabaran assumint la despesa, que en cas de no rebre subvenció seria de la meitat del cost de les obres,  proporcionalment al seu nombre d'habitants.

 Un dels elements que han aconseguit incorporar a les negociacions ambdós Consistoris, i al que l'ACA es mostrava incialment reàcia, ha estat la gestió integrada de l'aigua de manera que es pu-gui combinar amb la captació de l'aigua de la Tordera. La possibilitat de poder disposar d'aigua del riu, segons Ferran Claudín, suposarà, probablement, la definició d'un cabal ecològic a partir del qual no es podrà sostreure aigua. El regidor pressuposa que aquest acabarà essent bastant elevat, de manera que poques vegades els Consitoris hi podran recórrer, i menys en períodes de sequera.

 Actualment, Palau i Sant Es-teve se subministren bàsicament, de manera temporal, del pou A-42 de l'ATLL amb aigua provinent del Pasteral.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.