El govern aprova el pressupost de Breda i no prospera l’esmena a la totalitat del PSC

Amb els vots favorables de l'equip de govern (CiU i Tots per Breda) i el posicionament en contra de l'oposició (Crida per Breda i PSC), el Consistori va donar per aprovats, definitivament, els pressupostos per al 2008 després de desestimar l'esmena a la totalitat presentada pel PSC. El regidor socialista, Josep Garrido, va qualificar el pressupost "d'esborrany fantasma", una afirmació a la que l'alcalde del municipi, Jordi Iglesias, va replicar exposant que els números presentats s'havien elaborat rigorosament i respectant la legalitat vigent.

 Amb aquesta votació, Breda compta amb un pressupost de 7.528,600 euros per al 2008, dels quals gairebé 5 milions corresponen a inversions. Entre aquestes destaquen actuacions com la millora de la xarxa d'aigua i de clavegueram, que ja sumen un 60 per cent de l'import global per a inversions, la construcció d'una nova deixalleria municipal, actualment en curs amb una assignació de 75.000 euros, la urbanització de carrers, que suposaran una despesa de gairebé 1,2 milions d'euros, o la primera fase de construcció de 'l'espai jove' al  Cercle Bredenc, amb 180.000 euros pressupostats.

[@more@]

De fet, durant el Ple, també es van aprovar les bases per treure a concurs la rehabilitació de l'antic cafè del Cercle per poder adjudicar les obres d'aquest punt jove.

Tarifa de l'aigua

 Un dels moments més tensos del Ple es va viure al final, al torn de precs i preguntes. L'alcalde de Breda va requerir a Garrido que es retractés d'algunes de les afirmacions que es feien al butlletí del PSC. Iglesias es va mostrar incisiu en l'afirmació feta pel grup socialista a la publicació segons la qual "les factures de l'aigua pugen en alguns casos fins a un 100 per cent".

 Iglesias va donar a conèixer a Garrido un escrit tramès per l'actual adjudicatària del servei, Aigües del Tordera, en la que s'afirmava que la companyia estudiaria emprendre les actuacions oportunes si no hi havia rectificacions. També adjuntava un rebut de Sorea i de la mateixa companyia per demostrar que les tarifes es mantenien invariables. Iglesias va interpel·lar a Garrido demanant si era veritat o mentida el que s'afirmava al butlletí. Tot i que el regidor socialista no va voler reafirmar-se, també va evitar desmentir la seva afirmació reclamant, primer, poder estudiar la carta de la companyia i assegurant que ja respondria per escrit.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.