L’estable de Can Rahull acollirà el Casal de cultura de Santa Maria de Palautordera

Dilluns vinent es va portar a aprovació el pressupost de Santa Maria de Palautordera per al 2008. Segons el segon Tinent d'alcalde, Francisco García Camacho, el Consistori compta per a l'any vinent amb un total de 6.719.145 euros, dels quals es destinaran 760.400 euros a inversions.

 Entre aquestes, l'actuació que compta amb major dotació correspon a la segona fase de rehabilitació de la masia de Can Rahull, amb 180.000 euros. Les obres, actualment en curs, permetran rehabilitar l'estable de la masia per destinar-les a Casal de cultura, una àmplia sala per fer-hi activitats, exposicions i donar-li ús de sala polivalent, explica García Camacho.

[@more@]

El pressupost també contempla l'adequació del Centre Cívic com a dependències municipals, una obra a la que es destinen 60.000 euros i que permetrà traslladar-hi alguns serveis del Consistori, com la policia local, els serveis socials, el jutjat de pau i el servei de recaptació.

 Tot i que la rehabilitació de l'Ajuntament compta amb una partida mínima, de 6.000 euros, el Tinent d'alcalde assegura que es tracta d'una obra que comporarà unes despeses importants i que, per posar-la en marxa, es buscaran subvencions per a poder-les finançar.

 Altres inversions rellevants que es preveuen per al 2008 són les obres de millora de la depuradora, amb un import assignat de 80.000 euros, la urbanització del carrer paral-lel al torrent del Virgili, amb 20.000 euros o l'adquisició de terrenys i zones verdes, per un import de 94.181,78 euros.

 S'inclouen, també, a les inversions, altres aspectes com l'adquisició d'un vehicle per la brigada o la compra de material i mobiliari urbà, entre altres actuacions.

Ingressos

 Els ingressos per aquestes inversions s'obtindran, segons Camacho, a partir del conveni amb CESPA, que aportarà 120.000 euros, amb subvencions de la Diputació, que actualment se situen en 2.400 euros però que es preveuen superiors amb les assignacions de la Xarxa de Municipis,  a partir de l'ACA, que abonarà el cost total de les obres a la depuradora, un préstec a 10 anys per valor de 113.000 euros i, finalment, un préstec a retornar en 20 anys d'un total de 391.000 euros.

 Al marge dels ingressos previstos per a inversions, l'Ajutnament estima una recaptació de 300.000 euros en impostos indirectes, 200.000 menys que al 2007, i de 2.812.800 euros en impostos directes, quan l'any passat se situaven en un total de 2.497.800 euros.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.