Hostalric conmemora el segon centenari de la Guerra del Francès

Aquest dissabte, Hostalric conmemorarà el segon centenari de la Guerra del Francès (1808-2008), amb un seguit d’actes culturals. La jornada començarà amb una sessió de treball entre les entitats locals de cultura i patrimoni i el Centre d’Estudis Selvatans, on es presentaran les activitats de cada entitat i es proposaran actuacions conjuntes. A més, es presentarà l’espai web www.selvatans.cat.

 Després, a partir de les 12 del migdia, s’obriran els actes al públic amb la conferència-col·loqui "Història d’un mite: la guerra de la independència (1808-1814)", a càrrec del professor de la Universitat de Girona Genís Barnosell. A continuació, es presentaran els resultats dels treballs guardonats amb la beca de recerca de la Selva 2007, a càrrec dels becaris Jordi Bohigas i Francesc Xavier Morales. Així s’exposarà el treball "La Guerra del Francès a la comarca de la Selva: l’impacte de l’ocupació napoleònica al món rural". Tots aquests actes se celebraran a la Biblioteca de l’IES Vescomtat de Cabrera, i seguidament, al menjador del mateix centre, es farà un dinar col·lectiu amb tots els assistents.

[@more@]

 Finalment, per acabar la jornada, hi ha prevista una visita guiada al Castell d’Hostalric, a càrrec de l’àrea de Patrimoni de l’Ajuntament. Durant la ruta es visitaran els diferents escenaris de la Guerra del Francés a la població, i es comprovaran les seqüeles que encara avui s’aprecien.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.