Capturen a tres lladres silenciosos que havien actuat a Vallgorguina i Sant Celoni

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una banda de lladres silenciosos als que es relaciona amb 23 robatoris a domicilis del Baix Montseny, la Selva, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental i el Maresme, entre aquests un a Vallgorguina i un altre a Sant Celoni. Els tres silenciosos detinguts entraven a habitatges aïllats i tenien especial predilecció per cases situades en urbanitzacions i zones residencials envoltades de zones boscoses.

Entraven als domicilis fent un forat amb un trepant al marc d’alumini de la finestra per poder fer saltar el fiador amb un filferro. Un cop a l’interior, robaven tot tipus d’objectes, preferentment joies, diners i petits aparells electrònics o informàtics. També aprofitaven els assalts per agafar les claus dels cotxes dels propietaris, que després utilitzaven com a mitjà de transport en futurs robatoris.

[@more@]

 Els primers robatoris van començar el mes de març a la Selva, concretament sis a Blanes i dos a Lloret de Mar. La sospita que aquest grup tenia la seva seu a Blanes va portar els Mossos a intensificar els controls de carretera a la zona per poder-los enxampar. Segons fonts policials, aquesta pressió els va portar a traslladar-se a Barcelona, on vivien en habitacions rello-gades, i a traslladar el seu radi d’acció a les comarques del Baix Montseny, Vallès Oriental, Vallès Occidental i Maresme. El modus operandi dels detinguts eren els robatoris nocturns mentre els habitants de les cases són a dins dormint, motiu pel qual la Unitat Central d’Associacions Il·lícites (UCAI) es va fer càrrec del cas fins a la desarticulació del grup el 21 de maig.

 El dispositiu policial per detenir-los es va muntar al voltant del domicili del barri de Canyelles de Barcelona on s’havien instal·lat. Els delinqüents, però, es van adonar de la presència policial i van intentar fugir. Dos d’ells no ho van aconseguir, però el tercer va escapar en un primer mo-ment del setge policial. Des-prés, va ser localitzat a una zona boscosa propera, amagat en un clot i tapat amb uns matolls. Els homes, d’entre 24 i 34 anys, tenien també un amagatall a la muntanya, molt a prop d’aquest pis, on guardaven la roba i altres estris que feien servir per cometre els assalts. Durant la investigació s’han recuperat tots els vehicles robats. Les claus de l’últim cotxe les portava un dels detinguts a la butxaca i el vehicle va ser localitzat a prop del domicili. Els detinguts van passar divendres a disposició del Jutjat d’Instrucció número 3 de Blanes, que va ordenar el seu ingrés a la presó.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.