PSC i CUP de Sant Celoni demanen al govern que no condicioni l’obra del nou hospital a l’ARE

El Ple celebrat dimecres de la setmana passada a Sant Celoni va aprovar per unanimitat l’autorització per a la celebració de la consulta popular sobre l’ARE de Can Riera de l’Aigua, un tràmit que va tenir el seu eco en dues mocions presentades per l’oposició i que van generar un ampli debat. D’una banda, el PSC va reclamar que el govern no modifiqués la qualificació i els usos d’aquesta zona fins a conèixer el resultat de la consulta popular. De l’altra, la CUP va reclamar al govern que evités vincular la construcció del nou hospital amb l’ARE i fes els possibles per obtenir els terrenys per a l’equipament al marge del procés urbanístic. Ambdues iniciatives van ser aprovades amb el vot afirmatiu de tots els grups.

 La moció del PSC, segons va explicar el regidor Jordi Arenas, volia evitar que durant el termini de consultes del Pla Territorial impulsat des del Departament d’Urbanisme l’Ajuntament demanés una variació de la qualificació dels usos del sòl a Can Riera de l’Aigua. L’alcalde, Francesc Deulofeu, va assegurar que l’equip de govern no tenia intenció de fer una modificació dels usos en aquest sector.

[@more@]

 El regidor de la CUP, Albert Ventura, va demanar posar fi "a un dels falsos arguments que corren: que l’ARE és l’única manera per obtenir un hospital a Sant Celoni", ja que, van remarcar, el compromís del Departament de Salut per fer aquest equipament al municipi era previ a la presentació de l’ARE. La formació va acusar el govern d’haver paralitzat l’obtenció dels terrenys "a l’espera de la consulta que es pot prolongar fins a finals d’aquest any", va assegurar Ventura. Amb la moció presentada, la CUP va demanar "no allargar més aquesta situació de paràlisi" i va "instar al govern a analitzar la millor ubicació de l’hospital i procedir a l’obtenció dels terrenys".

 Per la seva banda, el cap del grup socialista, Joan Castaño, va remarcar que "barrejar l’ARE amb el nou hospital fa endarrerir la seva construcció" i més, va assenyalar, quan "la majoria de regidors del Ple no volem que es faci l’ARE a Can Riera de l’Aigua". Castaño es va mostrar partidari de buscar "uns terrenys de consens des d’ara fins al setembre" ja que, va assegurar, "al marge de Can Riera de l’Aigua i el Sot de les granotes hi poden haver altres llocs". Qualsevol altra decisió, va considerar, seria "retardar que els ciutadans de Sant Celoni i el Baix Montseny tinguin un millor servei hospitalari".

 Tot i que CiU va acabar votant a favor de la moció de la CUP, Deulofeu va voler aclarir que "quan el PSC va proposar un espai concret", al passat mandat, "no va seure amb cap grup polític". Un espai, va assegurar, que generava prou problemes "com perquè Salut no el consideri prou adient i hagi valorat com a millor proposta la de Can Riera de l’Aigua".

 Deulofeu va remarcar que l’opció de Can Riera de l’aigua es va plantejar, d’acord amb la CUP, abans de la proposta de l’ARE que, va afirmar, "nosaltres vam veure en positiu perquè ajudava a fer-ho econòmicament i urbanística viable" i, a més, va apuntar, fer les obres a través de l’ARE "era una via més ràpida per a poder-ho assolir". Deulofeu va assenyalar que l’equip de govern ja va fer una feina prèvia per determinar el millor lloc i que el resultat va ser l’elecció de Can Riera de l’Aigua.

 També per unanimitat es va aprovar, per la via d’urgència, el projecte d’establiment del servei de la llar d’infants municipal. El regidor de CiU, Jordi Cuminal, va assenyalar que la mesura permetrà obrir un procés de selecció de personal per a l’escola bressol tenint en compte els requisits que es vol que acompleixi el nou servei, en aspectes com una alimentació que no exclogui a cap infant o l’ajuda a la medicació a nens amb dificultats sanitàries.

 Amb el vot en contra de la CUP es va aprovar una nova ordenança municipal sobre la distribució de la publicitat, que segons la regidora Laura Costa permetrà evitar l’enganxada de cartells a les façanes i habilitar més espais públics per a les entitats.

 El Ple també va aprovar les mocions presentades per ERC i el Casal Quico Sabaté reclamant la llibertat del terrassenc Fran-cesc Argemí, Franki, una moció d’ERC sobre el dret al propi cos i l’avortament lliure i gratuït, i una moció del PSC contra l’Eurodirectiva del temps de treball que permetria horaris laborals superiors a les 60 hores setmanals.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.