Gualba tanca una de les Festes Majors amb més participació dels últims anys

"No recordem una Festa Major amb tanta gent els últims anys", assegura l’alcalde de Gualba, Miquel Solaz, després de tancar amb una remarcable afluència de públic els sis dies de celebració d’enguany. Una participació que l’Ajuntament xifra entorn a les 5.000 persones que van assistir a alguna de les activitats programades. "Ha estat molt satisfactori", diu Solaz, "no ens ho esperàvem".

 Un des elements que l’alcalde considera especialment importants és el fet que els actes han comptat amb la participació tant de la gent de Gualba com de la resta de nuclis, com Can Pla, Royal Park o la Llobregosa. La implicació de les entitats del municipi, com l’Esbart Jove de Gualba, el grup de teatre amateur ’12+1′, els geganters i grallers o la Penya Barcelonista, entre d’altres, és un altre dels aspectes que considera clau en el bon desenvolupament de la Festa Major.

[@more@]

 De fet, la celebració ja va començar amb bon peu quan, dimarts, primer dia de la festa, tot i ser entre setmana, fins a 160 persones van prendre part a la caminada popular i a l’esmorzar posterior. La plaça Joan Ragué també va aplegar un públic nombrós, com les 1.200 persones que van assistir a la ‘Beach Party’. La medalla a l’èxit de participants, però, se la va penjar Hotel Cochambre, que va aconseguir ‘encabir’ més de 2.000 persones vingudes d’arreu a la pista poliesportiva.

 Un dels actes més emotius de la Festa el van protagonitzar els gegants, restaurats i recuperats, a qui una multitud esperava al carrer. En una altra esfera, l’emotivitat es va reflectir, també, al sopar d’homenatge a la gent gran, al que van assistir 110 persones i en el decurs del qual es va fer un reconeixement als avis de l’any, la parella integrada per Josep Fugarolas i Teresa Boix, de Gualba de Baix, es va nomenar pubilla a Dolors Nicolau, del barri de la Barceloneta, i es va retre homenatge a la persona més gran del municipi, Carme Closa, també de Gualba de Baix.

 Esbart Jove de Gualba també va fer el ple, amb una ballada en la que es van omplir les 900 cadires disposades a la plaça i que molta gent va haver de seguir de peu dret o l’obra ‘La sogra, les veïnes i la mare que les va parir’ del grup  de teatre local, amb prop de 1.300 espectadors. El sopar po-pular a la plaça Joan Ragué o les sardanes i el concert amb la Selvatana també van tenir una notable acollida. La única nota discordant va ser la pluja, que va impedir el ball de nit de dijous.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.