Breda es postula a la Llei de Barris per impulsar el patrimoni turístic i comercial

L’Ajuntament de Breda està redactant el projecte per optar als ajuts que ofereix la Llei de Barris de la Generalitat amb l’objectiu de "millorar la imatge turística del municipi i potenciar el comerç de la zona del nucli central", tal i com ha explicat l’alcalde, Jordi Iglesias. El Consistori ja ha mantingut contactes amb el Departament de Política Territorial per constatar que el municipi i el projecte que es posa sobre la taula compleixen els paràmetres per poder optar a la convocatòria dels ajuts.

 La voluntat de l’Ajuntament es desenvolupar un seguit d’actuacions en l’àmbit inscrit entre l’entrada a la vila, les escoles, el marge dret de la carretera d’Arbúcies i el carrer Joan XXIII. Aquestes suposen la creació d’equipaments socials en joventut, dona, serveis municipals i promoció i formació laboral, així com serveis en noves tecnologies i o millores en l’enllumenat públic i del patrimoni.

[@more@]

 La proposta inclou donar sortida a la zona centre amb carrers de prioritat invertida, eliminació de les barreres arquitectòniques, el soterrament de serveis i millora de les façanes, així com la creació de dues zones d’aparcament públic i obrir els carrers Marcel·lí Trunes i Can Casalots. També es contempla el soterrament dels contenidors i la reforma de les places de Baix de l’Ajuntament, de l’Església i de la Bassa del Molí del centre del municipi.

 La intenció de l’Ajuntament és, si aconsegueix entrar en l’oferta del 2009, poder executar totes aquestes obres entre el 1010 i el 1015 a través d’un calendari d’actuacions que defineixi les prioritats. També es buscaran recursos econòmics d’altres administracions, com fons europeus, per no haver de gravar els veïns de les zones d’actuació amb contribucions.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.