Sant Celoni celebra Sant Martí amb la tradicional Fira Artesana i actes al carrer

La nova entitat presentada a Sant Celoni dissabte passat, Bocs i Cabres, donarà avui, divendres, a les 7 de la tarda, el tret de sortida de les Festes de Sant Martí al municipi amb una cercavila pels carrers de la Vila amb els seus gegants, capgrossos i dimonis amb un espectacle que anirà acompanyat per l’Orquestra Sant Celoni, una formació integrada per músics del municipi que s’ha aplegat especialment per a l’ocasió.

  El gruix dels actes, però, se celebraran dissabte i diumenge. Al llarg de tot el cap de setmana, la plaça de la Vila acollirà la Fira artesana, organitzada pel Col·lectiu d’Artesans del Baix Montseny, i que, com en edicions anteriors comptarà amb parades de demostracions d’oficis, com el de cisteller, filadora o terrissaire, entre d’altres. Al carrer Torras i Bages s’hi instal·larà l’Agromercat, que enguany s’incorpora a les Festes de Sant Martí, i on s’hi podran trobar productes alimentaris del Bages, l’Anoia, el Garraf i el Vallès Oriental.

[@more@]

 Entre els actes més rellevants previstos el cap de setmana destaca la cercavila gegantera que començarà dissabte, a les 5 de la tarda, de la mà de la Colla de Geganters de Sant Celoni, acompanyada dels capgrossos i els gegants i gegantons de les escoles del municipi. Durant el recorregut pels carrers de la vila, els gegants faran parada al Centre Sociosanitari Verge del Puig, on oferiran una ballada. Finalitzada l’actuació gegantera, a dos quarts de 7 de la tarda a la plaça de la Vila la cobla la Flama de Farners oferirà una audició de sardanes. La cita sardanista es completarà amb la ballada de diumenge, a les 12 del migdia, a la plaça del Comte del Montseny, amb l’acompanyament musical de la cobla Empordanesa.

 El matí de diumenge vindrà marcat per un dels certàmens de més tradició de Sant Martí i que enguany arriba, ja, a la seva 24a edició: el concurs d’allioli. Des de dos quarts de 10 del matí i fins a les 11, a la plaça de la Vila, els participants podran preparar la barreja amb els ingredients que proporcionarà l’organització i a les 11 del matí es podrà degustar el resultat amb l’esmorzar que servirà la Colla de Geganters. Per un tiquet de 3 euros, s’oferirà als assistents un complert àpat matinal, amb torrades, botifarra, bolets i beguda, amb l’allioli del concurs com a acompanyament.

  Una altra de les cites habituals per Sant Martí es concentra a la plaça de l’Església, on, sota el lema ‘Art al carrer’ els artistes del municipi organitzen tallers i altres activitats d’expressió artística perquè hi participin grans i petits. Les manifestacions artístiques de Sant Martí es reproduiran dilluns al matí, al llarg del carrer Major, on es disposaran estructures musicals, instruments gegants, per convidar els vianants a descobrir com funcionen.

 La Comissió de Sant Antoni Abad organitza, el matí de diumenge, la 7a edició del concurs de carruatges de cavalls, que se celebra al final del carrer Esteve Cardelús, un esdeveniment que acostuma a atreure multituds. A la tarda, la plaça de la Vila serà l’escenari de l’exhibició canina.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.