La CUP denuncia que Sant Celoni té més de 1.000 habitatges buits i vol alternatives a l’ARE

La CUP de Sant Celoni ha denunciat, basant-se amb dades del 2001 de l’Institut d’Estadística de Catalunya, que el municipi compta amb més de 1.000 habitatges desocupats, una situació que asseguren, "hauria de ser un motiu suficient per fer replantejar les polítiques en matèria d’habitatge que s’impulsen actualment des de l’administració catalana". En concret, la CUP considera innecessari el desenvolupament de les Àrees Residencials Estratègiques (ARE) que impulsa la Generalitat, ja que, segons la formació, "el problema actual no és la manca d’habitatge" sinó "la manca d’habitatge digne a un preu assequible".

 Per la CUP, darrerament "ha crescut més el nombre de pisos construïts que el nombre de persones que en necessiten un" i afirmen que les condicions que es fixen actualment per aconseguir un habitatge de protecció oficial "exclouen fins i tot les persones més necessitades". Les xifres que aporta la formació és que per un habitatge de protecció concertat el metre quadrat de superfície útil es valora a 2.183,04 euros.

[@more@]

 En aquest sentit, la CUP considera que existeixen alternatives per disposar d’habitatge públic "com la rehabilitació de pisos i la introducció al mercat dels més de 1.000 pisos que estan buits", una mesura que, assenyalen, es complementa amb el Reglament d’habitatges desocupats de què disposa Sant Celoni proposat per la formació i aprovat a l’octubre, i el Registre únic de sol·licitants d’habitatge existent "són dues fórmules plenament vàlides ara mateix per solucionar la manca d’habitatge digne a un preu assequible".

 Pel què fa a les ARE, la CUP considera que s’estan desenvolupant "únicament per salvar la indústria de la construcció de l’actual situació de crisi" i se salten "de manera descarada l’autonomia local en matèria d’urbanisme". En el cas de Sant Celoni, recorden, hi ha previst iniciar un procés de revisió del pla urbanístic vigent, un procés en què s’hauran d’analitzar sobretot les necessitats socials i de mobilitat de la població. "Aquesta anàlisi, fonamental en qualsevol projecte urbanístic, no s’ha dut a terme en el cas de les ARE", remarquen. En aquest sentit, ha dit que treballarà per-què "la resposta a la consulta popular del 25 de gener sigui un no a l’ARE i un sí gegantí a la preservació del territori".

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: La CUP denuncia que Sant Celoni té més de 1.000 habitatges buits i vol alternatives a l’ARE

  1. Hi ha un habitage al C/ Alguersuari al costat de la lliberia alguer , que podia ser un centre de documentació local perfecte .

Els comentaris estan tancats.