Veïns d’Arbúcies es manifesten contra una agressió sexual a una veïna del municipi

Mig centenar de persones es van manifestar diumenge passat, pels carrers d’Arbúcies, per rebutjar l’agressió sexual que va patir una jove la setmana anterior al municipi. La manifestació va sortir de la placeta de Can Reus i va estar encapçalada per una pancarta amb el lema ‘Quan dic no, és no’. Després de recórrer diversos carrers, on es va fer una recollida de signatures, la marxa es va cloure al final del carrer del Mercat.

 Segons Dolors Galceran, una de les impulsores de la concentració, la iniciativa va sorgir  "d’un grup de persones commogudes pels fets" que va considerar que calia donar una resposta, més a les portes de la commemoració del Dia Internacional Contra la Violència Masclista. "No som de cap associació ni de cap entitat però ens va semblar que valia la pena fer alguna cosa", afegeix. Al marge de la manifestació, els impulsors de la manifestació estan recollint signatures per demanar a l’Ajuntament d’Arbú-cies que emprengui alguna actuació.

[@more@]
 Segons Galceran, les escoles estan fent una feina positiva en qüestions com l’educació sexual però considera que també cal que al carrer es faci també una campanya de sensibilització  i conscienciació sobre el que suposa la violència sexista.

 En aquest sentit, assenyala que seria positiu que aquestes actuacions s’incoporin al Pla de Ciutadania. La mobilització ciutadana s’ha generat arran dels fets ocorreguts la nit del 15 de novembre. Aquella nit, una noia de 20 anys havia anat amb un grup d’amics a una discoteca d’Arbúcies.

 Segons sembla, durant la nit els companys de la jove van perdre el contacte amb ella pels volts de dos quarts de vuit del matí van alertar la Policia Local, que junt amb un grup d’amics, van iniciar la recerca. En arribar al turó del Sagrat Cor, van sentir crits i van veure un jove que marxava corrent a mig vestir. Allà hi van trobar la noia, que presentava cops i esgarrapades, i que va haver de ser traslladada a l’Hospital de Santa Caterina, a Salt per rebre atenció mèdica.

 En la fugida, el presumpte autor de l’agressió es va deixar la documentació i el telèfon mòbil, per la qual cosa va ser detingut després pels Mossos d’Esquadra. Arran de la investigació, els agents van detenir dos joves més, també veïns d’Arbúcies, que suposadament podrien haver participat en els fets.

 La investigació intenta esbrinar si els presumptes agressors van fer prendre a la noia alguna substància que anul·la la voluntat. El motiu és que la víctima no recorda res del succeït en l’espai de temps entre que era a la discoteca fins que va ser trobada a la zona del Sagrat Cor.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.