Un veí de Palautordera conrea tomàquets de més d’un quilo i mig

Josep Pujadas Arabia, que resideix al Virgili, a Santa Maria de Palautordera, ha aconseguit obtenir, a la collita d’enguany dos exemplars esplèndits de tomàquet, un de 1,6 i l’altre de 1,3 quilos. Segons Pujadas, al tros que conrea a la Granja de Massuet li acostuma a proporcionar tomàquets del voltant dels 800 grams, dolços i amb molt més de gust dels que se solen trobar habitualment al mercat.

Un dels seus secrets, afirma, és seleccionar ell mateix la llavor que plantarà a la se-güent temporada i recórrer als adobs naturals ja que, explica, té la política de no ensulfatar els productes del seu hort. La proximitat de la granja, amb porcs, galls, oques i gallines, li proporciona els adobs naturals que necessita que tracta de manera natural per obtenir aquest excel·lent resultat.

[@more@]

 Pujadas, nascut a Sant Esteve de Palautordera, conrea el seu hort com afició i per al consum propi, ja que actualment està jubilat. Anteriorment havia exercit de pagès, tot i que bona part de la seva vida laboral va discórrer a la fàbrica lletera de la Sila i va acabar la seva vida laboral a una fàbrica de Viladecans.

 "Ara faig de pagès per distreure’m", assegura Pujadas, que combina aquest passatemps amb el de col·leccionar olles de coure que ell mateix es neteja amb un elaborat i pacient treball i de les quals compta amb una quantitat significativa.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.