El govern de Sant Celoni farà una auditoria per analitzar les possibilitats d’inversió en equipaments

L'Ajuntament de Sant Celoni ha encarregat a la consultora Faura-Casas una auditoria econòmica i de gestió dels serveis públics que "ha de permetre obtenir una visió clara de la capacitat real de finançament de les inversions actuals i futures", segons ha explicat el regidor d'Hisenda, Carles Mas. La decisió de l'equip de govern de CiU s'ha pres sis mesos després que l'anterior govern tripartit presentés un informe econòmic que assenyalava una situació financera positiva. Segons Mas, però, en aquell estudi econòmic "no s'ha tingut en compte les necessitats d'inversions que preveu el pla d'equipaments".[@more@]

Tan l'auditoria presentada el mes de març com el pla d'equipaments presentat uns mesos després van ser elaborats per la Diputació de Barcelona. Mas atribueix a una descoordinació de l'anterior govern tripartit que en aquell estudi econòmic no es contemplessin les inversions en equipaments que posteriorment es van recomanar. Segons el regidor d'Hisenda, l'anàlisi feia un retrat de la situació econòmica i dibuicava escenaris de futur però "no es va tenir en compte les inversions reals que s'han de portar a terme perquè Sant Celoni segueixi liderant la capitalitat del Baix Montseny".

Mas també ha assenyalat que  hi ha un canvi d'escenari econòmic que, en part, està marcat per la desacceleració del sector de la construcció. "Volem veure la situació financera real i analitzar les previsions i noves vies d'ingressos per al municipi", explica el regidor, que remarca que aquest és el primer pas per a "una segona fase en la que s'elaborarà un Pla d'inversions amb un calendari i unes propostes per al finançament". També, remarca, es vol analitzar com aconseguir eines de gestió més eficaces i saber si hi ha un bon seguiment dels serveis que s'ofereixen i les empreses compleixen els contractes de forma eficient.

Modificació de crèdit

D'altra banda, el Ple municipal de dijous debatrà una modificació de crèdit de 444.904 euros amb l'objectiu de "recomposar el pressupost actual". Segons Carles Mas, una despesa superior a la prevista abans de les eleccions i el fet que s'han de cobrir alguns serveis que no s'havien pressupostat justifiquen la mesura. Seria el cas de la gratuïtat del bus urbà per a la gent gran que no s'havia contemplat en el pressupost del 2007. La modificació de crèdit no afectarà altres capítols sinó que provindrà d'una aportació extraordinària estatal o els majors ingressos de l'impost de construcció.

El cap del grup municipal del PSC, Joan Castaño, considera que amb l'anunci d'una auditoria "el govern està fent d'oposició de l'oposició". Segons Castaño, els membres de l'equip de govern de CiU "estan nerviosos i no saben on agafar-se perquè els comptes estan clars; per això busquen els tres peus al gat". Tot plegat, afegeix, "són excuses per fer una modificació de crèdit que és normal ja que hi ha partides que no es poden pressupostar fins que no es coneix el cost real.

Castaño remarca que quan es va fer l'arqueig de la situació de l'Ajuntament de Sant Celoni es va detectar que hi havia a la caixa més de 8 milions d'euros per a assumir les inversions i els serveis. "Els proveïdors de l'Ajuntament, amb la nostra manera de fer, sempre han cobrat puntualment", afegeix el cap del grup del PSC. Castaño afegeix que la situació econòmica és correcta i en els darrers estudis que es va encarregar a la Diputació de Barcelona ja es feia una previsió dels escenaris de futur. "Hi ha un seguiment dels comptes per part de la Diputació i de la Generalitat però potser no ho saben i prefereixen llençar els diners i malbaratar 12.000 euros en una auditoria", conclou Joan Castaño.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.