Hostalric, primer municipi d’universalitzar internet ambWimax al Baix Montseny

L'Ajuntament d'Hostalric posarà en marxa, durant la Fira de Sant Miquel, la segona fase de l'aplicació de la tecnologia Wimax al municipi, un sistema de connexió a la xarxa internet sense cables superior al Wifi, esdevenint el primer municipi del Baix Montseny que posa a disposició de tota la població l'accés lliure a internet a un cost mínim. El sistema permetrà que, amb una instal·lació mínima a la llar, l'usuari disposi de connexió al seu domicili amb la idea, explica l'alcalde d'Hostalric, Josep Frías, "d'obrir internet al municipi". Segons Frías, "el mes de setembre farem la campanya més forta perquè la gent s'hi aboni" i conegui les condicions de la contractació d'aquest sistema, d'accés gratuït.[@more@]

Els únics costos als que hauran de fer front els usuaris seran els de la instal·lació que hagin de fer al seu domicili per accedir a la connexió, com la col·locació d'una antena, i un manteniment mínim a abonar al Consistori, de 36 euros semestrals. La idea d'aquesta tarifa mínima és, per Frías, garantir la reinversió a la xarxa "perquè a mesura que es vagin connectant usuaris haurem d'eixamplar la banda per donar un bon servei". Actualment es disposa d'un ADSL de 4 megues que es preveu que es vagi complementant amb altres terminals de la mateixa potència a mesura que els usuaris es vagin incorporant al servei. D'entrada, assegura Frías, "farem una promoció amb la que només començaran a pagar a partir del mes de gener, fins el desembre serà gratuït".

La primera fase de la implantació del Wimax ja està en funcionamen i consisteix en la instal·lació de càmeres de seguretat a la muralla que, ara, explica Frías, "està oberta cada dia i controlada per càmeres" com a mesura de suport a la vigilància. La voluntat, explica l'alcalde, és "anar ampliant el número de càmeres que tenim al municipi" per "vigilar la zona esportiva, el castell" i altres equipaments municipals.

En una tercera fase, a desenvolupar en un futur proper, l'Ajuntament d'Hostalric es proposa la utilització de la tecnologia Wimax per oferir un millor servei de visites guiades. Actualment, segons l'alcalde d'Hostalric, s'està utilitzant el sistema d'audioguia, "que en certa manera és una mica arcaica, té moltes avaries i un cost de manteniment molt important", assenyala.

Per aquest motiu, el Consistori treballa en poder aprofitar l'infrastructura acutal per incorporar la PDA, l'agenda personal electrònica, a les visites guiades de manera que el visitant pugui accedir, des d'aquest aparell, a les informacions històriques o arquitectòniques més rellevants a cadascun dels punts del municipi. Segons Frías, el  Consell Comarcal de la Selva  ha desenvolupat un programa turístic on l'aigua és el fil conductor i en el que cada municipi ha d'aportar el propi projecte. Per a fer-lo efectiu, s'ha demanat una subvenció del PUOSC que, quan s'obtingui, explica Frías, permetrà desenvolupar el software per poder visitar el municipi a partir de la PDA.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Hostalric, primer municipi d’universalitzar internet ambWimax al Baix Montseny

  1. Ignacio diu:

    A llinars del valles ya esta impantat el Wimax pero per una empresa privada a un cost de 17€mensual ,mes la instañl.lacio, aixo promete

Els comentaris estan tancats.