Gent de Palau Independent proposa una ampliació del carril bici existent al municipi

La formació liderada per Ramon Arabia, Gent de Palau Independent (GPI), ha presentat al govern municipal un projecte d'ampliació del carril bici amb què compta actualment Santa Maria de Palautordera per estudiar la possibilitat d'incorporar-lo entre els projectes a impulsar per aquest mandat.[@more@]

Segons GPI el lliurament del dossier a l'equip de govern respon a la voluntat de la formació d'iniciar un "procés de sensibilització de l'Ajuntament vers la mobilitat sos-tenible i segura". El document recull un dels objectius presentats per la formació entre les seves propostes programàtiques a les passades eleccions municipals. Aquestes incloïen la voluntat de GPI de treballar per la perllongació del carril bici des del pont sobre La Tordera fins als equipaments educatius i es-portius de la Font Martina a través de la carretera nova de Sant Esteve. El projecte que proposa el partit d'Arabia es concreta en la reducció de l'amplada dels dos carrils de circulació dels vehicles a aquesta via, un element que consideren que permetrà, també, assolir al mateix temps, "una reducció de la velocitat dels automòbils i augmentar la seguretat viària".

La proposta es complementa amb un plànol indicatiu on es marca, de color vermell, la proposta de continuació del carril bici de la carretera de Sant Celoni fins al límit del terme municipal amb Sant Esteve de Palautordera, passant en tot moment per la carretera nova de Sant Esteve. L'elecció d'aquest espai es deu al fet que, segons GPI, l'amplada actual de la seva calçada, entre 8 i 9 metres, permetria, sense gaires incidències, disposar d'un carril segregat per bicicletes reduint l'amplada fins als 6 metres.

Des de la formació es considera que la solució adequada de com fer aquest carril segregat pot ser molt diversa i per aquest motiu ha demanat a l'Ajuntament que encarregui un estudi de com plantejar aquest carril bici prenent com a prioritats garantir la seguretat dels ciclistes, vianants i vehicles.

D'altra banda. la formació també ha incorporat un projecte a mig termini, indicant en blau els trams que considera necessari anar creant com a eixos interconnectors entre els diferents equipaments municipals.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: Gent de Palau Independent proposa una ampliació del carril bici existent al municipi

  1. Haurien de fer un carril bici de Palau a l’estació de Renfe. Cada cop hi ha més gent que utilitza la bici per la carretera i és molt perillós. Així mateix aquest carril serviria per la gent que hi va a peu o per fomentar a la gent que vagi a caminar. El pla després de Can Cortes és molt bonic i encara no està gaire degradat.

  2. Haurien de fer un carril bici de Palau a l’estació de Renfe. Cada cop hi ha més gent que utilitza la bici per la carretera i és molt perillós. Així mateix aquest carril serviria per la gent que hi va a peu o per fomentar a la gent que vagi a caminar. El pla després de Can Cortes és molt bonic i encara no està gaire degradat.

Els comentaris estan tancats.