L’Entesa d’Arbúcies demana desmantellar les antenes de telefonia mòbil del Castell

L'Entesa pel Progrés d'Arbúcies ha presentat una moció a l'Ajuntament en què demana l'aplicació d'una moratòria per a la instal·lació de noves antenes de telefonia mòbil al municipi i per tal que s'inicïin els tràmits per al desmantellament de les ja col·locades en un termini màxim de 6 mesos.

La proposta vol recollir les inquietuds expressades, segons la formació, per un conjunt de veïns del barri del Cas-tell al·ludint que des de la instal·lació d'aquestes antenes han patit alteracions de la son, entre altres prejudicis per a la salut. Segons l'Entesa, els veïns van adreçar més de 300 signatures a l'Ajuntament a principis del mes d'abril i encara no han rebut resposta del Consistori.

[@more@]

La formació liderada per Pere Garriga ha criticat el que considera "una falta de sensibilitat amb els veïns" i lamenta que "la poca comunicació que va caracteritzar l'anterior mandat continuï en l'actual govern". D'altra banda, el regidor de Participació i Comunicació, Jordi Auladell, assegura que ja s'han mantingut converses amb dos veïns que van adreçar una queixa particular a l'Ajuntament i que s'està a l'espera del resultat dels informes sobre les antenes encarregats a l'empresa Anubio per convocar a una reunió tècnica a la resta de veïns afectats que, probablement, se celebrarà el proper mes d'octubre.

Així mateix, l'Entesa també reclama que en el termini de tres mesos el Consistori presenti a tots els grups municipals "una proposta d'ubicació de les antenes de telefonia mòbil fora dels nuclis habitats" del terme municipal i que en el període de 6 mesos es procedeixi al desmantellament de les antenes existents actualment, "especialment les que estan generant més alarma social".

Des de l'Entesa es considera que aquesta moció pot comptar, fàcilment, amb la seva aprovació al proper Ple, "ja que alguns dels grups po-lítics que formen actualment part del govern també tenien aquesta proposta en el seu programa municipal".

El regidor de Participació i Comunicació de l'Ajuntament d'Arbúcies, Jordi Auladell, ha manifestat la seva voluntat de solucionar les inquietuds del veïnat respectant la legalitat. Segons el regidor, després de la consitució del nou Consistori es va encarregar un informe sobre les antenes situades a Domènech Refart i al carrer del Pont per calcular els seus índexs de radiació i per fer una verificació tècnica de la instal·lació. Segons Auladell, fa pocs dies que s'han presentat els resultat d'aquestes medicions, que es van fer tres setanes enrera, i actualment es troben en mans dels tècnics de l'Ajuntament que n'analit-zaran els resultats.

Una de les preocupacions del Consistori és garantir que les antenes compleixen la normativa i assegurar-se que no su-posen un perill per a la salut de la població. D'altra banda, des de l'Ajuntament també es considera que el Consistori té una responsabilitat a l'hora de garantir el servei de telefonia mòbil als veïns de municipi, i per això assenyala que les antenes no es poden treure sense comptar amb un motiu basat en l'estudi de la situació per a fer-ho.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.