Comencen les obres que amplien l’espai destinat als vianants a la plaça de Montseny

Els treballs de segona fase de vialitat peatonal, que convertiran el nucli urbà de Montseny en un espai predominantment destinat als vianants i que eliminaran les places d'aparcaments existents al centre, van començar la setmana passada. Segons l'alcalde del municipi, Alfons Planas, es preveu que les obres tinguin un mes de durada. Aquestes, comportaran la incorporació de dos passos de vianants elevats per creuar la via que atravessa el nucli i deixaran que el carrer tingui la capacitat justa per permetre l'encreuament entre dos cotxes, excepte en un punt en què un plàtan no ho permet, ha explicat Planas.[@more@]

ls treballs han suposat també la pèrdua dels llocs d'aparcament dels que fins al moment disposava la plaça. En el decurs de les obres i quan aquestes finalitzin no serà possible aparcar al centre del poble i els veïns i visitants hauran de fer-ho a l'aparcament habilitat a tal efecte o al tram superior del carrer fins més amunt de la benzinera.

 "La nostra població és eminentment turística", assenyala Planas, que assegura que el nou estat de la plaça "porta a que el visitant tingui la zona més definida i es redueixi el risc d'accidents". En definitiva, segons Planas, es vol "vetllar perquè els que vinguin s'hi trobin bé i puguin fer una visita com cal".

 El problema de la reducció d'aparcaments queda, en certa manera, resolta, segons l'alcalde, a través del POUM on ja es preveu, explica, una reserva d'espai per destinar a aparcament a la zona de l'hotel Montserrat. "L'Ajuntament va fer un esforç per reservar la franja per un mòdic lloguer i amb la modificació de l'ordenament quedarà incorporat", assenyala. L'objectiu d'aquesta actuació al centre del municipi busca que l'espai on es concentra un major nombre de visitants quedi ben arranjat i el vianant tingui preferència sobre els vehicles en l'ús d'aquest espai públic.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.