Inacsa vol fer habitatges als terrenys del costat de la carretera Vella de la Batllòria

L'empresa Indústrias del Acetato de Celulosa SA (Inacsa) té la intenció de construir habitatges en els terrenys de la seva propietat que hi ha situats davant l'empresa, al costat de la carretera Vella de la Batllòria. Aquests terrenys, que estan catalogats com a industrials, són utilitzats actualment com a horts pels veïns del poble. Segons ha pogut saber aquest setmanari, l'empresa ja ha demanat a l'Ajuntament de Sant Celoni la requalificació. El Consistori encara no s'ha posicionat al respecte, segons ha dit l'alcalde, Francesc Deulofeu.[@more@]

L'empresa Inacsa va presentar l'11 de juliol un escrit a l'Ajuntament de Sant Celoni, amb el número de registre 6301, on es demanava una modificació del Pla General d'Ordenació Urbanística per requalificar els terrenys, que ara estan catalogats d'industrials, com a residencials amb l'objectiu de poder-hi edificar.  Segons ha explicat l'alcalde, Francesc Deulofeu, de mo-ment només hi ha hagut una reunió amb els respresentants de l'empresa en la qual aquesta va fer avinent la seva intenció.

 El Consell d'Administració d'Inacsa va acordar el 27 de juny acordar amortitzar les accions en autocartera i va autoritzar als mateixos membres del Consell d'Administra-ció a comprar accions pròpies.  La mesura ja es va interpretar, des de sectors sindicals, com un intent de concentrar el patrimoni de l'empresa de cara a una possible operació amb els seus béns.

 Per aquest motiu, el Comitè d'Empresa d'Inacsa va demanar una reunió amb la direcció per conèixer de primera mà quina és la voluntat dels propietaris. Segons fonts del Co-mitè d'Empresa, però, des de l'aprovació del darrer expe-dient d'ocupació els resprentants dels treballadors no han estat rebuts per la direcció. Els representants sindicals també va demanar una reunió amb l'Ajuntament.

 Segons l'alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu, l'empresa va fer un primer contacte amb l'Ajuntament per traslladar-li el projecte i de moment no hi ha hagut cap altre pas en cap direcció. D'entrada, Deulofeu no ha avalat ni descartat cap possibilitat ja que considera que "la Batllòria l'hem de veure en conjunt, com creix, de quina manera i a quina velocitat". En aquest sentit, l'alcalde insisteix que el creixement del poble s'haurà d'analitzar des d'una visió global i tenint en compte que un creixement massa ràpid pugui generar un dèficit dels corresponents serveis. Amb tot, sobre el projecte de requalificació, ha insistit que des de l'equip de govern "no ens hem pronunciat".

 Actualment els terrenys estan ocupats pels horts que exploten alguns veïns. Els problemes amb l'aigua, que va provocar algunes queixes de pudors, va fer que se suprimís el rec que s'extreia d'un pou. Això ha fet que el nombre d'horts hagi descendit i que sols s'hi plantin productes de la temporada.

Informació urbanística

El projecte d'Inacsa és un dels temes urbanístics sobre els quals el PSC ha demanat informació a l'equip de govern després que, segons Joan Castaño, hagués demanat verbalment accedir a un seguit de documents sobre els quals "de moment no he obtingut cap resposta". Per aquest motiu, Castaño va presentar dimarts un escrit a l'Ajuntament on, "acollintme al dret a la informació i a la participació", sol·licita poder consultar diversos expedients urbanístics. Entre aquests hi ha el projecte del pont sobre la Tordera a la Batllòria, l'expedient complert del sector de les Ferries, o l'estudi de l'itinerari per a vianants al nou enllaç de la porta de Ponent.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.