Riells i Viabrea demana un control amb sonòmetres després del simulacre de sirenes del Plaseqtor

Després del simulacre realitzat aquest dimarts en què es van activar en proves les sirenes  d'avís d'accident químic situades a Sant Celoni, Gualba i la Batllòria i contemplades al Plaseqtor, l'Ajuntament de Riells i Viabrea, inclòs en l'àrea d'influència, ha decidit adreçar una carta a la direcció general d'Emergències de la Generalitat demanant la realització d'una prova més objectiva amb sonòmetres per mesurar la potència amb què arriba el senyal d'avís al municipi.

 L'alcalde de Riells, Josep M. Bagot, ha assegurat que durant les proves de dimarts només es van poder sentir les sirenes des de l'entrada del municipi, a tocar de la Batllòria, i amb una sonoritat no gaire alta, però a la resta del municipi no es va rebre en condicions la senyal d'alarma, una situació que també van remarcar els veïns de la Batllòria, a qui el so els va arribar de manera lleu.

[@more@]

Per aquest motiu Bagot de-mana que durant el proper simulacre que es realitzi a la zo-na s'incoroporin elements objectius que permetin determinar si el so que emeten les sirenes és l'adequat per alertar a tota la població ja que considera que a més cal tenir en compte la disminució que patiria el volum en condicions climatològiques adverses.

 Pel què fa a Sant Celoni, l'avís de les sirenes es va poder sentir amb claredat des de la seva activació i es considera que el simulacre va ser  exitós.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Riells i Viabrea demana un control amb sonòmetres després del simulacre de sirenes del Plaseqtor

Els comentaris estan tancats.