Creu Roja de Sant Celoni impulsa un servei per localitzar persones amb problemes com l’alzheimer

L'Assemblea de Creu Roja de Sant Celoni i Baix Montseny presentarà demà, dissabte, un sistema de localització que permet saber en tot moment on es troben persones que pateixen situacions de deteriosament cognitiu, com ara la malaltia de l'alzheimer. Coincidint amb el 30 aniversari de l'Assemblea local, també es presentarà el Grup de Suport Psicològic que s'ha creat amb especialistes voluntaris i un nou vehicle de transport adaptat que ha estat adquirit amb el suport de diverses empreses del Baix Montseny.

 El SIMAP, (Sistema Intel·li-gent de Monitorització d'Aler-tes Personals) es presentarà demà dissabte, a dos quarts de 6 de la tarda, a la Sala d'Acte de la Caixa de Manlleu. L'aparell està destinat a persones que pateixen un deteriorament cognitiu, com és el cas de la malaltia de l'alzhei-mer, i que poden tenir problemes de desorientació o de pèrdua dels referents de l'entorn.

[@more@]

El SIMAP és un localitzador GPS que actua a través de la xarxa de telefonia mòbil de la companyia Vodafone, que col-labora en el projecte. L'aparell es subjecta a la cintura de l'usuari com un buscapersones o un mòbil i funciona a través d'un dispositiu via satèl·lit. Aquest genera avisos auto-màtics a una central quan l'usuari surt de la zona de seguretat que ha estat predeterminada o bé quan es produeix un augment de la velocitat al caminar.

 La utilització d'aquest sistema té com a objectiu fomentar l'autonomia  de les perso-nes, millorar la seva qualitat de vida i facilitar que pugui mantenir el contacte amb el seu entorn habitual. A més, esdevé una eina de tran-quil·litat i seguretat per als familiars o les persones que en tenen cura. "Sense perdre de vista la nostra presència en el món de les emergències i de les ambulàncies, hem apostat i dedicarem tots els esforços en el camp de la gent gran, de la dependència i de la mobilitat de les persones amb dificultats del Baix Montseny", ha eplicat el president de Creu Roja, Josep Quitet.

30 anys a Sant Celoni

 La presentació coincideix amb el 30 aniversari de l'impuls de l'Assemblea Local de Creu Roja de Sant Celoni. En la commemoració també està previst que es presenti el projecte del nou Grup de Suport Psicològic, format per psicò-legs voluntaris. El seu objectiu principal és disposar d'un equip d'especialistes que puguin actuar davant una siuació d'emergència i donar una primera atenció psicolò-gica a les víctimes o als seus familiars.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.