La dotació per un pàrquing a l’estació de Sant Celoni se suma a la partida de Can Ramis

CiU ha aconseguit una partida de 200.000 euros dels pressupostos de l'Estat per a l'any vinent que es destinaran a la construcció d'un nou aparcament a l'estació de Renfe. Aquesta partida se suma als 300.000 euros que el grup parlamentari de CiU va negociar a Madrid i que, tal i com va informar aquest setmanari la setmana passada, estan destinats a la rehabilitació de Can Ramis.

  Segons l'alcalde, Francesc Deulofeu, l'aparcament de l'estació de Renfe ha d'anar a càrrec de l'empresa que gestiona les infrastructures ferroviàries. Això implicarà que "s'hi vagi al darrera" perquè es compleixin les previsions. Tot i que el projecte encara s'ha de desenvolupar, la vo-luntat de l'equip de govern municipal de CiU és que el nou estacionament es faci en superfície al costat est de la via del ferrocarril.

[@more@]

L'acord per aprovar l'esmena que dota aquest aparcament de l'estació de Sant Celoni va enutjar al portaveu adjunt del PP, Vicente Martínez-Pujalte, perquè considerava que l'acord entre CiU i el PSOE suposava una retallada a les inversions en Rodalies de Renfe per destinar-ho a l'estacionament. El diputat de CiU Josep Sànchez llibre va replicar que la partida d'on s'havien extret els 200.000 euros no estava territorialitzada i que, per tant, no es retiraven els diners de cap altra inversió concreta. La nota de color, però, es va produir en la votació de les esmenes que, coma aquesta, el PSOE havia negociat amb ERC i Nafarroa Bai de cara a tenir el suport en l'aprovació dels comptes per a l'any vinent. Així, el PSOE va haver de votar contra la seva pròpia proposta de destinar 200 milions d'euros per a un Fons d'Immigració que aniran a parar a les diferents esmenes territorials pactades.

Projecte de Can Ramis

Tot i tractar-se d'una quantitat important, els 300.000 euros destinats a Can Ramis són insuficients per fer front a la remodelació integral que necessita l'equipament. Segons Deulofeu, caldrà buscar altres vies de finançament i mentrestant treballar en definir el projecte de l'edifici.

 En aquest sentit, l'equip de govern municipal vol estudiar el funcionament d'altres equipaments similars que hi ha al país per determinar-ne els usos. D'una banda, hi ha una opció de convertir Can Ramis en una casa d'entitats que a la vegada aculli el llegat escultòric de Muntané. Segons Deulofeu, una altra opció és que es doti d'equipaments per a les entitats però que l'edifici disposi d'un caràcter més cultural que pugui permetre, fins i tot, que s'hi instali la Ràdio a peu de carrer. L'Ajuntament també estudia el Centro com a seu de les entitats.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.