CiU de Fogars de Montclús demana empara al Síndic per obtenir informació consistorial

Els regidors de CiU de Fogars de Montclús, Jordi Samon i Lluís Pujolàs, han demanat al Síndic de Greuges de Catalunya que intercedeixi en favor seu davant l'alcalde del muniipi, Jaume Cullell, d'AMD-PM, després que, segons la federació nacionalista, aquest s'hagi negat reiteradament a facilitar-los la documentació sol·licitada o hagi obstaculitzat la seva consulta "imposant certes condicions totalment injustificades" com poder estudiar la documentació només durant mitja hora.

 Segons CiU, l'actuació de Cullell suposa una vulneració dels seus legítims drets d'informació i "de participació efectiva i en condicions d'igualtat en els assumptes públics de la Corporació Municipal". Per aquest motiu, Samon i Pujolàs han adreçat una queixa al síndic argumentant la situació i adjuntant els documents que corroboren que els ha estat negat l'accés a certa informació municipal.

[@more@]

En aquest sentit, CiU afirma que el 22 de novembre d'enguany, Samon va sol·licitar per escrit una còpia de 10 factures de l'Ajuntament corresponents a l'exercici vigent, que va ser denegada per una resolució d'alcaldia un dia més tard. Una setmana després, Pujolàs va entrar tres escrits a registre demanant una còpia en format paper del conveni signat entre la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Fogars per a l'obtenció d'una ajuda de 150.000 euros per a la reforma del local Mariona, a més d'una còpia de les ordenances fiscals vigents al municipi i l'expedient referent a la constitució de la societat mercantil local 'Serveis de Fogars de Montclús, S.L' de capital municipal.

 Segons CiU, aquesta segona demanda d'informació va ser dificultada, el 4 de desembre, a través d'una resolució d'alcaldia que només permetia al regidor de CiU consultar la documentació requerida a les oficines municipals durant un temps màxim de mitja hora, de dos quarts de 7 a 7 els dies 10, 17 i 24 de gener de 2008.

 Els regidors consideren que la negativa a facilitar la documentació requerida dificulta la seva facultat de control de l'acció de govern i la seva capacitat de participar en els assumptes públics. Segons CiU, "ni tant sols se'ns facilita còpia dels assumptes inclosos en els Ordres del Dia dels Plens" i per poder revisar la documentació "ens imposen unes condicions completament discriminatò-ries i abusives". Per aquest motiu demanen al Síndic de Greuges que intercedeixi davant de l'alcalde "per tal que s'acabi amb aquesta situació de vulneració reiterada dels nostres drets com a regidors de l'Ajuntament de Fogars de Montclús".

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.