Fomento adjudica les obres de la base del TAV a Sant Feliu de Buixalleu sense escoltar el Consistori

Josep Roquet (CiU), alcalde de Sant Feliu de Buixalleu, ha lamentat que Fomento hagi adjudicat a Ferrovial Agroman, aquesta setmana, les obres per a la construcció de la nova base de muntatge del TAV al terme municipal sense haver escoltat el Consistori. Segons Roquet, "tenim el projecte des del desembre", després de mesos d'insistir i de fer un viatge al Ministerio per reclamar-lo.

 El projecte, que ocuparà 9 hectàrees als terrenys situats darrere l'edifici de l'Ajuntament, comportarà la construcció de "dues naus molt grans", ha explicat Roquet, "on es carregarien i descarregarien les vies del tren ja muntades que faran uns 300 metres de llarg". Al costat de les naus també s'hi col·locarà un edifici d'oficines destinat als tècnics que s'ocuparan del manteniment dels raïls.

[@more@]

Actualment, tot i que les obres de construcció d'aquesta base de muntatge ja hagin estat adjudicades, els tècnics de l'Ajuntament, diu l'alcalde, estan estudiant el projecte facilitat pel Ministerio de Fomento. Les primeres impressions , assenyala Roquet, deixen entreveure que "per accedir-hi s'haurà de passar per uns camins que provocarà que ens facin malbé alguns accessos".

 Roquet assegura que "si realment és indispensable fer la base aquí" només "volem l'oportunitat de parlar-ne, que encara no ens l'han donada". L'alcalde considera que una trobada amb el Ministerio de Fomento per parlar de l'execució de les obres permetria millorar diversos aspectes del projecte i evitar algunes incongruències. "Hi ha una sèrie de coses molt millorables", assegura, remarcant que és l'Ajuntament qui coneix el territori.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.