Vallgorguina redueix el pressupost en un milió d’euros per la baixada dels ingressos

L'Ajuntament de Vallgorguina va aprovar dilluns, en Ple municipal, els pressupostos per al 2008, amb els vots a favor de l'equip de govern, CiU i ICV, i l'abstenció d'ERC, a l'oposició. La previsió presentada pel govern municipal suposa disposar d'un milió menys d'euros que al pressupost per al 2007, situant-se entorn als dos milions d'euros.

 Segons el regidor d'Hisenda, Francesc Xavier Blanquer, la retallada del pressupost s'explica per dos elements principals. D'una banda, perquè el pressupost del 2007, aprovat durant el passat mandat, incloïa les contribucions especials per a les obres de la carretera Vella; de l'altra, perquè les previsions d'ingrés per aquest exercici derivades de la construcció no s'han vist acomplertes.

[@more@]

En aquest sentit, Blanquer assegura que s'ha apostat per fer "un pressupost realista" tenint en compte els ingressos reals que es poden produir el 2008 per aquest concepte.

 Blanquer assegura que, a data 31 d'octubre, tan sols s'havien ingressat 132.000 euros corresponents a l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) dels 305.000 que contemplaven els pressupostos del 2007, un 67 per cent menys del previst. Pel què fa a les llicències urbanístiques, s'han obtingut 37.000 euros dels 90.000 previstos, un 59 per cent menys, i de l'Impost sobre l'increment del valor dels terrenys (plusvàlua) s'han ingressat 41.000 euros dels 105.000 previstos, un 61 per cent menys. Segons el regidor, "hem hagut d'abaixar aquests tres ingressos" a la quantitat "que creiem que s'acabarà ingressant realment fins a finals de desembre".

 Pel què fa a despeses, l'Ajuntament destinarà un total de 330.360 euros a inversions per al 2008. Aquestes contemplen actuacions com el canvi de l'enllumenat de Can Puigdemir, una obra que costarà uns 98.000 euros dels que la Generalitat en subvencionarà 40.000, la construcció d'un parc infantil a Collsacreu per un import de 18.000 euros, l'arranjament del clavegueram del carrer Montseny, amb un pressupost de 84.360 euros, l'arranjament de les voreres del Turó d'en Blanc per 25.500 euros, la millora del camí d'entrada de Can Puigde-mir  per un import de 59.500 euros, la passera del carrer Mataró, que costarà 35.000 euros i, finalment, millores a la senyalització al centre del municipi i a les urbanitzacions que suposaran una inversió global de 10.000 euros.

 L'Ajuntament espera obtenir, al llarg de l'any, recursos addicionals que permetin incrementar partides com la de subvencions als barris, que s'ha hagut de rebaixar de 12.000 a 8.000 euros, segons Francesc Xavier Blanquer.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.