Hostalric projecta la construcció d’un gran aparcament vora la plaça de Bous

L'Ajuntament d'Hostalric està mantenint converses amb la Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona per valorar la proposta del Consistori per construir un gran aparcament al nucli antic. La intenció de l'Ajuntament és poder fer un aparcament davant de la plaça de Bous, a l'altra banda de l'avinguda del Coronel Estrada, amb un sostre a nivell de la plaça. L'execució d'aquests treballs, permetria duplicar, com a mínim, la capacitat d'aparcament de la plaça de Bous, que passaria a ser d'ús exclusiu per a vianants.

De fet, una de les preocupacions actuals del Consistori és la possible afectació de l'obra a les vistes de la muralla i, per aquest motiu, "hem encarregat un estudi d'impacte visual que ens permeti simular aquest volum des de la via de trens, l'AVE i la variant", explica l'alcalde, amb la premissa de ser "molt curosos amb la imatge de la muralla" abans de donar per vàlid el projecte.

[@more@]

L'execució d'aquesta obra permetria, segons el Consistori, disposar de la totalitat de la superfície de la plaça de Bous per als vianants. A més, comptaria amb una continuïtat a l'altra banda de l'avinguda, ja que la proposta de l'Ajuntament contempla que el sostre del nou aparcament se situi al nivell de la plaça i ofereixi una continuïtat urbanística. D'aquesta manera, indica Frias, "es duplicaria la superfície de la plaça".

 Malgrat que la Llei de Barris preveu, només, la construcció de 100 nous aparcaments al nucli antic del municipi, la intenció de l'Ajuntament és, explica Frías, "duplicar, com a mínim, la capacitat de la plaça de Bous" que, actualment, compta amb unes 90 places. 

 Part del projecte, en cas d'arribar a un acord amb la Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona, es finançaria amb les ajudes contemplades a la Llei de Barris que destinen, a aquest concepte, un total de 600.000 euros.

 La gestió pública o privada del nou aparcament és un dels punts que des del Consistori encara s'està debatent tot i que les 100 places contemplades a la Llei de Barris hauran de ser, necessàriament, gratuïtes.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.