El govern de Palau vol refer el molí medieval a Moixerigues enlloc de vora el Pont Trencat

A resposta d'una pregunta d'Esquerra al Ple celebrat aquest dilluns a Santa Maria de Palautordera, l'alcalde del municipi, Joan Mayneris, va assegurar que l'actual govern vol procurar retornar el molí medieval a Moixerigues enlloc de tirar endavant el projecte de situar-lo al costat del Pont Trencat, tal i com s'havia previst a l'anterior mandat.

 Josep Saurí (ERC) va inquirir el motiu pel qual s'havia renunciat, en Junta de Govern Local, a tirar endavant l'execució de les obres previstes al costat del Pont Trencat. Un projecte avalat per l'Agència Catalana de l'Aigua i per la Generalitat que, segons Saurí, suposava "un cost zero per a l'Ajuntament" i recuperar "un bé arqueològic important".

[@more@]

Mayneris va matisar que el govern actual no havia renunciat a executar les obres de reconstrucció, sinó a fer-ho al costat del Pont Trencat. Segons l'alcalde, la intenció és retornar el monument al costat del seu emplaçament inicial, a l'accés a Moixerigues per la rotonda de sortida de l'AP-7. El Consistori manté converses amb la propietat dels terrenys per tal de poder-ne disposar per instal·lar-hi el molí i adequar-ho com una zona de passeig i d'esbarjo. Mayneris considera que la situació del molí medieval al costat del Pont Trencat hauria provocat un cert impacte visual que podria desmerèixer el valor monumental que per si sol ja representa el Pont. A més, assegura, la pendent dels terrenys en aquest espai podria dificultar les tasques de reconstrucció. L'alcalde no descarta, però, de tenir l'emplaçament del Pont Trencat com a altrenativa en cas de no arribar a un acord amb la propietat.

 El molí medieval, que data del segle XIV, va ser desco-bert a l'inici de les obres entre l'AP-7, la C-35 i la C-61. Durant els treballs de prospecció del terreny, el mes d'octubre de 2006, es van trobar les restes arqueològiques del molí, del qual es desconeixia l'existència.

 En aquell moment, el govern municipal va prendre la deci-sió de conservar i traslladar les restes arqueològiques. Un grup d'especialistes van desmuntar-lo pedra a pedra, i les van enumerar i emmagatzemar per poder-lo reconstruir.

 Al moment de la descoberta, el molí comptava amb un pou i una bassa ben conservats. El projecte per refer l'edifici, contemplava la incorporació al conjunt d'una mola que simulés l'antiga perquè els visitants en poguessin conèixer el seu funcionament en  l'estat original.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.