Riells i Viabrea recorre a l’endeutament per pal·liar la manca d’infraestructures

L'Ajuntament de Riells i Viabrea ha aprovat un pressupost per al 2008 que dobla lleugerament el de l'any anterior, tant pel què fa a ingressos com a inversions. Segons el regidor d'Hisenda, Josep Domènech (ERC), l'equip de govern, integrat per ERC i PSC, ha optat per "un pressupost ambiciós però alhora possible i necessari", prenent en consideració "la manca d'infraestructures i serveis que s'arrossega al municipi".

 En aquest sentit, Domènech ha volgut posar de relleu que ens anteriors pressupostos s'havien mogut entorn a un endeutament aproximat del 10 per cent, "quan la mitjana dels municipis del nostre entorn ronda el 90 per cent" per sota, assenyala, " del 110 per cent que permet  la llei".

[@more@]

Segons el regidor d'Hisenda, si les previsions del 2008 es compleixen, "el nostre endeutament passaria a ser del 41,42 per cent", un element que permetria "fer un important salt qualitatiu en infraestructures i serveis" quedant "molt lluny encara del sostre permès".

 El pressuspost del 2008 se situa, doncs, en 6.619.917 euros, dels quals l'Ajuntament espera obtenir 2.301615,67 euros de la Generalitat a través del PUOSC. D'altra banda, en el capítol de despeses, l'Ajuntament destinarà més de la meitat del pressupost a inversions al municipi, un total de 3.425.083,41 euros. Segons Domènech, les inversions contemplen fins a 23 actuacions que l'equip de govern ha considerat importants de desenvolupar "una vegada avaluades les necessitats del municipi". En aquest sentit, cal destacar accions com l'arranjament de carrers dels Boscos de la Batllòria i la supressió de barreres arquitectòniques.

 Pel què fa a les inversions en edificis i altres construccions, el Consistori preveu finalitzar la primera fase del poliesportiu que, en una segona fase, s'adequarà per convertir-lo en un edifici polivalent "amb annexes per les entitats i el nou Casal d'Avis", assenyala el regidor. També es contempla adequar la biblioteca de l'escola, ampliar el Casal i equipar i posar en funcionament l'Oficina de Participació Ciutadana (OPAC).

 Pel què fa a projectes, destaca la rehabilitació de la masia de la Casa Nova de can Plana i la reforma de can Salvà. També es preveuen inversions en un pas cobert dels aularis al porxo, pintar l'escola, rehabilitar el pou de glaç i la rectoria i equipar la masia de la Casa Nova per a activitats socioculturals.

 Finalment, l'Ajuntament destinarà part de despesa a materials i intal·lacions, amb la col·locació de panells informatius o la substitució de l'actual enllumenat públic per adequar-se a la legislació de contaminació lumínica i estalvi energètic.

 Segons Domènech, el pressupost ha estat elaborat comptant amb la regularització de l'IBI i la resta de taxes municipals. "Per aquesta raó", assegura el regidor, "les ordenances fiscals corresponents l'IBI només han augmentat un 0,01 per cent, per no penalitzar precisament a qui compleix amb els seus deures fiscals".

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.