La cobertura ADSL per internet encara no arriba a 42 nuclis del Baix Montseny

El Baix Montseny té, encara, un llarg camí per recórrer per disposar d'una situació normalitzada d'accés a les noves tecnologies de la informació. Les dades recollides pel Departament de Governació de la Generalitat a partir del Programa d'extensió de la banda ampla (PEBA) determinen que, a finals del 2007, un total de 5 municipis i 42 nuclis del Baix Montseny no disposaven de cobertura ADSL.

 L'ADSL, la línea digital d'alta velocitat connectada a la línia telefònica, no arribava a finals de 2007 a Campins, Massanes, Montseny -on l'ADLS s'ha connectat aquest gener-, Sant Feliu de Buixalleu o Vilalba Sasserra. En el cas de Sant Feliu de Buixalleu, la cobertura és nul·la a un espai com el Sector Industrial, una zona que acull nombroses empreses dedicades a la logística i que, per tant, precisen de connexió ràpida a internet.

[@more@]

Al marge d'aquests cinc municipis puntuals, però, el cert és que la manca de connectivitat via ADSL és encara molt més àmplia si es prenen en consideració nuclis de població menys agregats. Així, 42 nuclis del Baix Montseny no disposaven, a finals d'any, de cobertura ADSL mentre 10 nuclis més tan sols disposaven d'una cobertura parcial -per sota del 90 per cent de cobertura. Aquesta xifra suposa més de la meitat dels nuclis analitzats per la Generalitat al Baix Montseny, un total de 80. Només els nuclis circumscrits a Breda, Gualba, Hostalric i Sant Esteve de Palautordera, disposen, en la seva totalitat, d'una cobertura d'ADSL superior al 90 per cent.

 Una millor cobertura la dóna el sistema Wimax, que ofereix una connexió a internet a  una llarga distància, de fins a 50 quilòmetres, amb major cobertura i ample de banda que el sistema Wi-fi.

 En aquest sentit, un total de 67 nuclis del Baix Montseny, i un total d'11 municipis en la seva integritat, podrien disposar de connectivitat ràpida a internet a través d'aquest sistema. Per contra, a 6 nuclis la seva cobertura és inferior al 50 per cent o no està previst donar-hi una cobertura immediata, mentre que els 6 nuclis restants tindrien abast al sistema Wimax en una superfície d'entre el 50 i el 75 per cent del nucli.

 L'elevat preu d'instal·lació de repetidors de Wimax fan que, fins al moment, aquesta no sigui una alternativa gaire viable a nivell particular. L'Ajuntament d'Hostalric ha adoptat recentment el sistema, garantint la possibilitat d'accés a tota la població en una actuació que ha suposat una despesa de 18.000 euros.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.