ICV d’Hostalric vol fer, de l’antiga cafeteria dels avis, la sala d’urgències del CAP

El grup municipal d'ICV d'Hostalric ha demanat al Consistori que s'habiliti la sala annexa al CAP, que antigament feia les funcions de cafeteria i es coneix per la Casa de les Hermanes, com a sala d'urgències del centre mèdic. Segons la formació que encapçala Maria Zanón, actualment les urgències es troben situades a una sala d'uns 9 metres quadrats al fons del passadís en la que no s'hi poden atendre dues emergències alhora. A més, la sala comparteix espai amb el servei d'extraccions analítiques, el que impossibilita, afirma, disposar d'accessoris i instruments que millorin el servei.

 La formació ecosocialista demana, per aquest motiu, que s'adeqüi com a espai d'urgències la sala tancada de la cafeteria, que compta, explica, amb uns 30 metres quadrats. L'espai, diu Zanón, permetria disposar d'un accés directe per a les ambulàncies i atendre fins a tres pacients a la vegada. A més, explica, la sala també disposa d'accés a la recepció i l'àmplia entrada des del carrer facilitaria l'accés dels pacients amb mobilitat reduïda o assistida.

[@more@]

Amb aquest canvi, assegura Zanón, es podria dedicar la sala actual, situada al costat dels despatxos de visites, exclusivament a extraccions. "Les persones que utilitzen periòdicament aquest servei són persones d'edat avançada o amb malalties cròniques" que, afirma la regidora, "es desorienten amb facilitat i l'accés a les plantes els pot ser un problema".

 Per aquest motiu, ICV ha demanat al Consistori que es coordini amb els responsables mèdics per posar a punt aquestes sales i equipar-les adequadament.

 La proposta de la formació, però, topa frontalment amb l'ús que el Consistori ha previst per aquest espai, on vol situar el Punt d'Informació Juvenil. Segons Zanón, "fins que no es disposi del nou edifici del CAP solucionar el problema de les urgències hauria de ser prioritari".

Prioritat per a les urgències

 La regidora assegura que la construcció del nou centre "va per llarg" i que s'haurà d'esperar entre 2 i 3 anys perquè estigui disponible. En aquest sentit, Zanón considera que, fins que no es disposi del nou edifici, el Punt d'Informació Juvenil podria continuar a la seva ubicació actual, a Can Llensa, o buscar-li un altre espai.

 La regidora no veu prioritari el trasllat del Punt d'Informació Juvenil davant la precarietat del servei d'urgències,  ni veu clara l'aposta per "barrejar gent jove amb el CAP", un espai que considera que, 'per se', precisa tranquil·litat.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.