Es fixa la data de tancament de l’abocador de Palautordera per desembre del 2010

Després d'un intens procés de converses, el govern municipal de Santa Maria de Palautordera, integrat per PSC, ICV i GdPI, ha arribat a un acord de conveni amb l'Agència Catalana de Residus per fixar la data màxima de tancament del dipòsit controlat de Les Valls a 31 de desembre del 2010. Aquest dilluns, l'Agència Catalana de Residus va presentar i aprovar, en junta de govern, el document que estableix el calendari i les compensacions per al municipi. Dimecres es van acabar de tancar els serrells amb l'equip de govern municipal i es va donar el conveni per tancat.

 Amb aquest document en ferm, es marca un horitzó de tres anys com a màxim per tancar el recinte que gestiona l'empresa CESPA i per començar a rehabilitar l'espai, tot i que des del Consistori es té el convenciment que el tancament es podria produir, fins i tot, abans.

[@more@]

En el marc de l'acord, l'Ajuntament obtindrà, a més, altres compensacions. "Hem aconseguit un conveni econòmic d'un milió i mig d'euros per desenvolupar activitats relacionades amb l'Agència", ha assegurat el Consistori, com la neteja de carrers o altres actuacions vinculades amb l'Agenda 21, com podria ser la neteja de lleres.

Passos a seguir

El text acordat permet començar a treballar en el tancament, assegura l'equip de govern. D'entrada, expliquen, caldrà der un projecte de tancament, en el que intervindrà CESPA, i un estudi d'arranjament dels terrenys on s'han anat dipositant els residus.

 D'altra banda, també caldrà fer talussos amb pendent per refermar la zona ocupada pel dipòsit controlat i cobrir la part superior per soterrar les matèries dipositades.

 Finalment, i com a garantia futura per al municipi, el conveni acordat amb l'Ajuntament recull, també, "el compromís que no es tornarà a posar un abocador a Santa Maria de Palautordera", evitant que es puguin destinar altres terrenys del terme municipal a aquesta finalitat.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.