Sant Pere de Vilamajor inaugura la nova sala de Plens donant-li per nom ‘Òrila’

Centre d'Art la RectoriaUna hora abans del Ple celebrat dijous, l’alcalde de Sant Pere de Vilamajor, Josep M. Llesuy, va inaugurar oficialment la nova sala de Plens del Consistori, situada a l’interior de la Rectoria.  Llesuy ha proposat batejar la nova sala amb el motiu d’Òrila, el nom de la primera persona de qui es té constància escrita de que va viure a Vilamajor. El prevere Òrila conserva la seva làpida al municipi, que data del 872 després de Crist i, que segons figura a la inscripció, hauria mort a l’edat de 80 anys.

 L’alcalde considera que la Rectoria "és un edifici cabdal, amb una història cabdal" i per aquest motiu és especialment simbòlic disposar d’una sala que aculli els Plens municipals, integrats pels representants escollits per Sant Pere. En aquesta mateixa línia, el nom d’Òrila recolliria la mateixa càrrega de simbolisme ja que la inauguració d’aquesta sala "volem que sigui l’inici" de l’obertura de la Rectoria a tots els veïns de Sant Pere de Vilamajor.

[@more@]

 En els darrers mesos, el Consistori ha fet una inversió de 40.000 euros per adequar la nova sala de Plens, que adquirirà també funcions de sala polivalent, i pel manteniment de les zones del voltant de l’edifici, com el jardí i la il·luminació. Amb l’actuació s’ha modernitzat el sistema de megafonia de la sala, s’han renovat els elements de fusteria, s’ha canviat el paviment i s’han fet obres a la coberta.

 Al marge d’atendre les sessions plenàries, Llesuy ha destacat que la sala tindrà funcions, també, d’espai polivalent, on es podran programar projeccions audiovisuals, actes i presentacions que complementaran l’activitat que, des de fa anys, desenvolupa el Centre d’Art al recinte. Segons Llesuy, el Consistori busca, amb això, unir "la modernor i l’elitisme que suposa disposar d’un Centre d’Art que projecta Sant Pere de Vilamajor més enllà de les fronteres del municipi", amb "el gaudi de tots els ciutadans del poble".

 En definitiva, amb aquesta nova dimensió "es pretén donar un ús públic a un lloc que era desconegut més enllà de la gent que hi anava a buscar art", assegura Llesuy. L’edifici de la Rectoria va passar a titularitat municipal després que el novembre passat se signés un conveni amb el Bisbat de Terrassa per traspassar l’edifici i el seu entorn a l’Ajuntament.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.