L’IES Giola dóna a conèixer Llinars, Vilalba, Sant Antoni i Sant Pere a instituts europeus

Sota el lema ‘Descobreix el teu patrimoni cultural. Fes teus el teu poble, la teva ciutat’, l’IES Giola promou la descoberta del patrimoni que conformen Llinars del Vallès, on es troba situat, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Pere de Vilamajor i Vilalba Sasserra a partir del programa d’intercanvi europeu Sòcrates. Del 26 al 31 de març es preveu una trobada a l’institut per fer la última reunió del projecte en el que també participen el Collège Jorissen, de Drancy (França), el Gesamtschule Winterhude, d’Hamburg (Alemanya) i l’Istituto Tecnico Commerciale, per Geometri e Turistico, de Ribera, a Sicília (Itàlia).

 L’IES Giola ha volgut presentar aquest patrimoni tant des de la vessant cultural com natural, pel fet de trobar-se a cavall del Montseny i el Corredor, des d’un punt de vista prehistòric, amb la presència de dolmens, des d’una vessant històrica antiga, a partir de les esglésies romàniques, i la més recent, amb la Torre de la Miranda o l’observatori del Turó de l’Home. També planteja qüestions esportives, com el senderisme o l’equitació, entre d’altres, que segons el coordinador del projecte, Joaquim Mertin, i la directora del centre, Sílvia Genís, "marquen el nostre territori, per no parlar de les rutes gastronòmiques que es donen cada cap de setmana al nostre entorn".

[@more@]

 Tots aquests elements són els que es reflectiran en els productes finals del projecte, que seran una maqueta. i un mapa virtual i interactiu accessible a través d’Internet. Aquests s’hauran de presentar a la Unió Europea, a l’Agència Sòcrates, que finança aquests Projectes.

 El diumenge va fer un dinar d’agermanament a la zona de pic-nic del Corredor amb les famílies, alumnes i professorat de l’IES Giola i els centres europeus participants. Aquesta és la darrera trobada que es convoca a l’institut en el marc d’aquest projecte ja que, les properes, se celebraran a les poblacions d’altres dels centres participants.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.