Riells i Viabrea vol revisar la senyalització de la carretera GI-552 de la Batllòria a Breda

L’Ajuntament de Riells i Viabrea ha aconseguit que la delegació a Girona de la Direcció General de Carreteres de la Generalitat vegi amb bons ulls les propostes de millora del pas de vianants incorporat recentment a la GI-552, a l’alçada de Can Salvà. Segons el Consistori, des del mes d’octubre de l’any passat s’havia insistit a la Generalitat que la inclosió de ressalts a la via, abans i després del pas de vianants, acordada per CiU el passat mandat, no era una mesura adequada per a garantir la seguretat del pas.

 L’alcalde del municipi, Josep M. Bagot, ha afirmat que des de l’Ajuntament s’han proposat una sèrie de millores, com la retirada de les bandes rugoses i la incorporació d’un semàfor amb polsador, que es posi en vermell per als vehicles només quan l’accionin els vianants. També s’ha reclamat la millora de la il·luminació de l’espai de manera que quedi ben definida, a la nit, la situació del pas per evitar accidents a una zona que no compta amb enllumenat públic.

[@more@]

 Bagot assegura que des de Carreteres s’han valorat les aportacions fetes des del Consistori i que la Generalitat podria estar disposada a incorporar les millores plantejades per l’actual govern municipal. "Entenen que la nostra proposta és la més assenyada", explica Bagot, "i que la que va plantejar CiU en el seu moment no la van valorar suficientment bé".

 Una de les condicions que podria posar Carreteres a la reforma de l’actual pas de vianants és que l’Ajuntament col·laborés econòmicament en les millores que s’hi hagin d’incorporar. Bagot ha assegurat que des del Consistori s’està disposat a assumir la part que correspongui per a canviar la situació actual.

 L’Ajuntament vol aprofitar la visita que faran representants de la Generalitat a la població per estudiar la situació per plantejar, també, altres aspectes de la via que enllaça la Batllòria amb Breda. Per Josep M. Bagot, la carretera planteja diverses qüestions que cal millorar, "especialment pel què fa a la senyalització". El Consistori demanarà a Carreteres que faci un estudi complet per millorar la seguretat de la carretera.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.