L’accident d’un camió amb clorur de metilè fa 20 quilòmetres de cua a l’AP7 a Llinars

Accident d'un camió amb productes químics a LlinarsEl xoc entre dos camions de gran tonatge, divendres de la setmana passada a l’AP7 al terme de Llinars del Vallès, va provocar l’activació del Pla especial per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril (Transcat), ja que un dels vehicles implicats al sinistre anava carregat amb clorur de metilè. Els conductors dels vehicles van quedar il·lesos.

 L’accident, que es va produir al punt quilomètric 122 de l’AP7, a l’alçada de la carretera de les Aigües, va provocar que els dos camions accidentats quedessin entravessats a la via, fet que va obligar a tallar dos dels carrils de l’autopista en sentit Barcelona, deixant només un carril en funcionament.

[@more@]

 El Pla, activat des de tres quarts de 4 de la tarda i durant dues hores, va desplaçar al lloc de l’accident a 10 dotacions de Bombers de la Generalitat, així com diverses dotacions de Mossos d’Esquadra i de la Policia Local, Creu Roja i el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). La proximitat amb la riera va provocar que Bombers tingués especial cura amb la càrrega de clorur de metilè transportada per un dels camions, tot i que no es va produir cap fuita ni vessament d’aquest producte, un líquid volàtil corrosiu i no inflamable, tòxic només en cas d’ingestió o inhalació. 

Els efectius van assegurar la càrrega del vehicle abans de ser retirat de la via per una grua i es van ocupar de la neteja de la calçada. A tres quarts de 6 de la tarda s’havia restablert la normalitat del trànsit a l’AP7, es van obrir els tres carrils de circulació i va quedar desactivat el Pla Transcat. L’accident va causar uns 20 quilòmetres de cua entre Llinars i Cardedeu.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.