Arbúcies traslladarà les antenes de telefonia del centre del municipi cap al Sagrat Cor

Després del debat entorn a la necessitat de traslladar les antenes de telefonia mòbil situada al centre del municipi, l’Ajuntament ha decidit situar-les en un futur proper al sector del Sagrat Cor. Durant el Ple municipal celebrat a principis d’aquest mes es va aprovar per unanimitat el trasllat de les antenes del carrer Domènec Refart i al carrer del Pont, a un nou emplaçament.

 Segons el Consistori, aquesta nova ubicació ha estat el resultat d’un procés de mesos que ha tingut en compte tant l’opinió dels veïns com de les companyies telefòniques afectades, informant del procés amb reunions obertes a la població, amb la constitució de la comissió de seguiment i amb escrits distribuïts pels domicilis arbuciencs.

[@more@]

 L’Ajuntament considera idoni el nou emplaçament per a l’antena pel fet que donarà cobertura a tot el nucli urbà, està suficientment apartat dels habitatges i el seu impacte visual serà reduït, ja que es tractarà d’una antena de poca altura que no sobresortirà del camp visual de la carena. Un altre dels emplaçaments tinguts en compte al llarg del procés ha estat el Turó del Pi, un espai aconsellat per Localret, que també proporcionava cobertura a tot el municipi. El Consistori ha valorat l’impacte visual, la cobertura garantida i la facilitat d’accés als serveis a ambdós punts i s’ha considerat que la zona del Sagrat Cor acompleix millor aquests requisits.

 Ara, després de comptar amb el suport de totes les formacions polítiques al Ple, es treballa en el trasllat que, afirma l’Ajuntament, es farà en col-laboració amb les companyies de telefonia mòbil per fer les obres i instal·lacions oportunes a aquest espai. En tractar-se d’una zona verda, s’haurà, també, d’adequar el planejament urbanístic al nou ús.

Demanda inicial

L’origen de la petició del trasllat de les antenes prové dels veïns del carrer Do-mènech Refart que van recollir més de 300 signatures, a principis del 2007, reclamant la seva retirada del centre del municipi. Posteriorment, l’Entesa pel Progrés d’Arbúcies, va traslladar com a moció les demandes dels veïns al Ple.

 El Consistori va encarregar posteriorment un estudi sobre l’incidència de les antenes al municipi a l’empresa Ambio, que va determinar que es trobaven en bon estat i el nivell de radiacions que emetien estava molt per sota dels límits permesos. L’Ajuntament va considerar, però, que com a aspecte valorar per a la decisió calia tenier en compte que amb el trasllat de les antenes s’evitaria als veïns el soroll de la refrigeració dels aparells.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Arbúcies traslladarà les antenes de telefonia del centre del municipi cap al Sagrat Cor

Els comentaris estan tancats.